Scorebord Tiebreak Challenge

KNLTB viert 125 jaar als Matchmaker met een uniek landelijke toernooi

Op zondag 28 april vindt het grootste tennis- en padeltoernooi van Nederland plaats. Bij meer dan 200 clubs door heel Nederland komen duizenden deelnemers bij elkaar voor de Tiebreak Challenge. De winnaar van elke club plaatst zich voor de finaledag op 16 juni en maakt kans om de finale op de grasbanen van Libéma Open te spelen. Het toernooi is onderdeel van de activiteiten ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum van de KNLTB, onder het motto ‘al 125 jaar jouw matchmaker’.

De Tiebreak Challenge is nieuw toernooiformat, waarmee de KNLTB verenigingen, centra en spelers bij elkaar brengt om te tennissen of te padellen.

Algemeen directeur Erik Poel is blij met het enthousiasme bij de leden: “We vieren dit jaar de sport en hoe die sport ons al 125 jaar verbindt. Dit jubileum vieren we daarom ook samen met onze verenigingen, spelers, centra, leraren, vrijwilligers en relaties. Met de Tiebreak Challenge doen we letterlijk recht aan de slogan ‘De KNLTB, al 125 jaar jouw matchmaker’. We brengen spelers bij elkaar en organiseren wedstrijden. Daar begonnen we 125 jaar geleden mee en dat doen we nog steeds.”

Format

De deelnemers spelen in de Tiebreak Challenge dubbelspelwedstrijden in de vorm van een gewone tiebreak of een super tiebreak (tot 7 of 10 punten). Dit zorgt voor korte wedstrijden zodat zoveel mogelijk spelers mee kunnen doen. De organisatie bepaalt zelf of het een afvalschema of poulesysteem is. Doel is om de deelnemers zoveel mogelijk te laten spelen. Om de tiebreaks zo eerlijk mogelijk te maken, starten spelers de tiebreak met een voorsprong of achterstand, afhankelijk van hun eigen niveau en dat van de tegenstander.

Erik Poel: “Mooi om te zien dat er dit weekend op zoveel verschillende clubs door heel Nederland de Tiebreak Challenge gespeeld wordt. Dat laat ook de kracht van korte toernooien zien en past in onze strategie om verenigingen en centra te stimuleren een flexibel wedstrijd aanbod te faciliteren. Uit onderzoek blijkt dat bestaande spelers langer voor onze sporten behouden blijven door te zorgen voor een rijk en gevarieerd wedstrijdaanbod voor alle leeftijden en niveaus.”

De winnaars van elke club plaatsen zich voor de finaledag op zondag 16 juni. Vanwege het grote aantal deelnemers zijn de eerste finalerondes op TPC Maliskamp in Rosmalen. Naast tennis en padel zijn er verschillende feestelijke activiteiten voor de deelnemers. Vanaf de kwartfinales wordt in de middag op de grasbanen van Libéma Open gespeeld.

Meer uitleg over de Tiebreak Challenge en de locaties waar dit unieke evenement plaatsvindt kun je hier

Deelnemende verenigingen en centra staan op MijnKNLTB
NB. De spelers per club staan niet overal vermeld, dit hangt af van de manier van organiseren op de club. 

Meer informatie over de jubileumactiviteiten staat op knltb.nl/jubileum