Kristie Boogert en Erik Poel 2024 Libema

Kristie Boogert onderscheiden met Tennis Europe Award

Oud-topspeelster Kristie Boogert ontving vandaag op de Libéma Open in Rosmalen de Tennis Europe Award uit handen van algemeen directeur Erik Poel. Deze internationale onderscheiding is op aanvraag van de KNLTB toegekend als blijk van waardering voor haar inzet voor het tennis in Nederland en internationaal.

Kristie Boogert (1973) is een voormalig tennisprofessional en werkt nu als presentator en commentator voor Ziggo Sport en Eurosport. Daarnaast is ze regelmatig presentator van KNLTB-evenementen.

Kristie begon op 8-jarige leeftijd met tennislessen en startte als 14-jarige haar actieve en professionele tenniscarrière met het spelen van jeugdtoernooien. Tijdens haar actieve tenniscarrière behaalde zij haar hoogste WTA-ranking in het enkelspel in februari 1996, nummer 29 van de wereld. Haar hoogste dubbelspel ranking was 16 in 1997.

In 1994 won Kristie met Menno Oosting het gemengd dubbelspel op Roland Garros en in 1996 won Kristie 3 dubbeltitels op de WTA-tour (Parijs, Leipzig, Luxemburg). Samen met Miriam Oremans won Kristie in 2000 een zilveren medaille op de Olympische Zomerspelen in Sydney.

Tegenwoordig werkt Kristie als presentator en commentator voor Ziggo Sport en Eurosport. Daarnaast is zij als zelfstandige betrokken bij diverse tennis- en marketingcommunicatie gerelateerde projecten. In die rol heeft zij jarenlang het KNLTB-jaarcongres op zeer hoog niveau gemodereerd.

Erik Poel: “Kristie is altijd goed voorbereid, deskundig, positief en is in staat discussies op het congres op een professionele wijze te begeleiden, altijd met een positieve bijdrage aan tennis. Ook dit jaar tijdens het congres waarin het 125-jarig jubileum van de KNLTB werd gevierd was zij weer de perfecte gastvrouw en dagvoorzitter”. De KNLTB is Kristie zeer dankbaar voor alles wat zij heeft betekend tijdens haar actieve tenniscarrière en voor haar inzet tot op de dag van vandaag. “Kristie is een echte ambassadeur van tennis en de KNLTB. Deze onderscheiding is haar dan ook van harte gegund.”

Kristie was vereerd met deze onderscheiding. “Wat een verrassing. Ik draag de KNLTB en tennis een warm hart toe en doe altijd graag dingen voor de tennisbond, dus dit is een mooie bonus. Heel leuk deze onderscheiding, ik kan dit erg waarderen.”