Tennisleraren

In de tennissport is een zeer belangrijke rol weggelegd voor tennisleraren. De kwaliteiten van de trainer bepalen namelijk niet alleen voor een groot deel het plezier wat mensen aan de tennissport beleven, ze bepalen in grote mate ook het succes van de vereniging.

Opleiding tot tennisleraar

Leer jij anderen graag tennissen? Doe de opleiding tot tennisleraar! Klik hier voor informatie over de tennislerarenopleidingen en het inschrijven voor de testdag. De Nederlandse opleidingen tot tennisleraar behoren bij de beste ter wereld en er zijn maar weinig landen waar zoveel tennisleraren betaald aan het werk zijn als in Nederland. 

De internationale tennisorganisatie ITF en de KNLTB hanteren de vier C’s (clubs, courts, competition en coaches) als pijlers van de tennisgemeenschap. Het functioneren, het nut en het vakmanschap van de ‘coach’ hebben hierdoor meer aandacht gekregen. De Engelse woorden ‘coaches’ en ‘coaching’ beslaan het werkveld van de Nederlandse tennisleraar (met geldige A-licentie), tennistrainer (B-licentie) en tenniscoach (C-licentie).