Competitie Marktplaats

Competitie Marktplaats

Competitieteam nog niet compleet?

Bekijk de advertenties

Competitie

De KNLTB organiseert sinds het najaar van 2016 een padelcompetitie. Competitie spelen biedt jou als padelspeler veel gezelligheid door samen met een team de baan op te gaan, maar je kunt jezelf daarnaast ook nog eens ontwikkelen als padelspeler door de wedstrijden die je speelt. Hiermee kun je je padelrating proberen te verbeteren! Ook worden er padeltoernooien georganiseerd.

Voorjaarscompetitie 2019

De KNLTB Voorjaarscompetitie padel wordt steeds groter, steeds meer padelspelers durven de uitdaging in de competitie aan. Afgelopen jaar zijn we gegroeid van 13 naar 33 verenigingen/accommodaties. En deze groei zal alleen maar doorzetten, omdat veel verenigingen padelbanen aan het bouwen zijn en mee gaan spelen in de KNLTB padelcompetitie. Zo wordt de padelcompetitie steeds leuker voor spelers, omdat iedereen op zijn/haar eigen niveau kan spelen.

Voor wie?

Iedereen kan meedoen aan de padelcompetitie: of de speler nou beginner is of wedstrijdspeler, KNLTB-lid of niet KNLTB-lid. Iedereen die padel wil spelen is welkom!

Jeugdcompetitie

In het voorjaar van 2019 wordt voor het eerst de padelcompetitie aangeboden voor jeugdspelers. Jeugd t/m 17 jaar kan zich inschrijven in de open klasse op zondag. 

Anders dan bij de reguliere competitie worden er acht dubbels gespeeld. Alle partijen worden volgens een verkort speelformat gespeeld, wat betekent dat gespeeld wordt tot 4 games (bij de 4-4 stand wordt een tiebreak gespeeld), bij deuce een winnend punt wordt gespeeld en in plaats van een beslissende derde set een wedstrijdtiebreak tot en met 10 punten wordt gespeeld. Een wedstrijddag duur met 1 beschikbare baan maximaal 4 uur en met 2 beschikbare banen ongeveer 2 uur.

Rating

Wedstrijdresultaten van de competitie tellen mee voor de actuele padelrating! Nieuwe padelspelers zullen hun eigen bondsnummer en padelspeelsterkte krijgen voor aanvang van de competitie.

Inschrijving & aanwijzen VCLP

De inschrijving voor de competitie verloopt via één centraal persoon per vereniging; de Verenigingscompetitieleider padel (VCLP). De VCLP is de contactpersoon voor de KNLTB aan de ene kant en voor alle aanvoerders van zijn/haar teams aan de andere kant. De inschrijving voor de KNLTB Voorjaarscompetitie is inmiddels gesloten.

Aanmelden van de VCLP kan per mail via wedstrijdtennis@knltb.nl

Competitie Marktplaats

Wil je graag padelcompetitie spelen, maar zoek je nog een team? Of andersom, zoekt jouw competitieteam nog een padelspeler? Maak dan gebruik van de Competitie Marktplaats en plaats een oproep! 

Klassen

In de Voorjaarscompetitie kun je meedoen aan de vrijdagavond, zaterdag of zondag competitie. In de competitie zitten zowel mannen als vrouwen in hetzelfde team en spelen tegen en door elkaar heen. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers. 

Er wordt gespeeld in 4 klassen, ingedeeld op padelspeelsterkte:

  • Topklasse – wedstrijdspelers. De nummers 1 t/m 4 in deze klasse spelen om het landskampioenschap in de play-offs.
  • 1e klasse – wedstrijdspelers
  • 2e klasse – gevorderden
  • 3e klasse – beginner

Speeldata Voorjaarscompetitie 2019

De speeldata voor de Padelcompetitie voorjaar 2019 vind je hier.

Speeldata Najaarscompetitie 2019

De speeldata voor de Padelcompetitie najaar 2019 vind je hier.