Competitie Marktplaats

Competitie Marktplaats

Competitieteam nog niet compleet?

Bekijk de advertenties

Competitie

De KNLTB organiseert sinds het najaar van 2016 een padelcompetitie. Competitie spelen biedt jou als padelspeler veel gezelligheid door samen met een team de baan op te gaan, maar je kunt jezelf daarnaast ook nog eens ontwikkelen als padelspeler door de wedstrijden die je speelt. Hiermee kun je ook nog eens je padelrating verbeteren.

Voor- en Najaarscompetitie 2019

De KNLTB padelcompetitie wordt steeds groter, steeds meer padelspelers durven de uitdaging in de competitie aan. De afgelopen jaren zijn we zelfs gegroeid naar bijna 400 teams in de Voorjaarscompetitie van 2019. Ook in de Najaarscompetitie van 2019 zijn we weer gegroeid namelijk met 245 teams ten opzichte van het najaar 2018. Er doen ruim 2.500 deelnemers mee. En deze groei zal alleen maar doorzetten, omdat veel verenigingen padelbanen aan het bouwen zijn en mee gaan spelen in de KNLTB padelcompetitie. Zo wordt de padelcompetitie steeds leuker voor spelers, omdat iedereen op zijn/haar eigen niveau kan spelen.

 

Jeugdcompetitie

In het voorjaar van 2019 werd voor het eerst de padelcompetitie aangeboden voor jeugdspelers. Jeugd t/m 17 jaar kon zich inschrijven in de open klasse op zondag. 

Ook bij de jeugdcompetitie wordt er gespeeld over 4 partijen, bestaande uit 2 gewonnen sets, waarbij in een eventueel beslissende 3e set een wedstrijdtiebreak (10 punten) wordt gespeeld.

Rating

Wedstrijdresultaten van de competitie tellen mee voor de actuele padelrating. Nieuwe padelspelers zullen hun eigen bondsnummer en padelspeelsterkte krijgen voor aanvang van de competitie.

Inschrijving & aanwijzen VCLP

De inschrijving voor de competitie verloopt via één centraal persoon per vereniging; de Verenigingscompetitieleider padel (VCLP). De VCLP is de contactpersoon voor de KNLTB aan de ene kant en voor alle aanvoerders van zijn/haar teams aan de andere kant. 

Competitie Marktplaats

Wil je graag padelcompetitie spelen, maar zoek je nog een team? Of andersom, zoekt jouw competitieteam nog een padelspeler? Maak dan gebruik van de Competitie Marktplaats en plaats een oproep! 

Klassen

In de Voor- en Najaarscompetitie kun je meedoen aan de vrijdagavond, zaterdag of zondag competitie. In de competitie zitten zowel mannen als vrouwen in hetzelfde team en spelen tegen en door elkaar heen. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers. 

Er wordt gespeeld in 4 klassen, ingedeeld op padelspeelsterkte:

  • Topklasse – wedstrijdspelers. De nummers 1 t/m 4 in deze klasse spelen om het landskampioenschap in de play-offs.
  • 1e klasse – wedstrijdspelers
  • 2e klasse – gevorderden
  • 3e klasse – beginner

Speeldata Najaarscompetitie 2019

De speeldata voor de Padelcompetitie najaar 2019 vind je hier.