Plaats een oproep!

Plaats een oproep!

Competitieteam nog niet compleet?

Maak advertentie

Competitie Marktplaats

De competitie is voor veel tennissers het tennismoment van het jaar. Veel competitieteams zijn op het moment van inschrijven compleet zodat de voorbereidingen en voorpret kunnen beginnen. Maar wat als je team nog niet compleet is en je nog op zoek bent naar een speler? Of andersom, wat als je graag competitie wilt spelen maar nog geen team hebt? Dan ga je naar de Competitie Marktplaats!

De Competitie Marktplaats is een online tool met advertenties van teams die op zoek zijn naar een teamgenoot. Via de Competitie Marktplaats worden teams en spelers aan elkaar gekoppeld. Zo kun je als team en/of vereniging (Verenigingscompetitieleider) een advertentie plaatsen met daarin vermeld naar wat voor een soort competitiespeler je op zoek bent. Je kunt aangeven wat voor een competitie jullie spelen, op welke dag en in welke periode maar ook wat voor een speelsterkte en leeftijd de nieuwe teamgenoot moet hebben. En tenslotte kun je ook nog een persoonlijke tekst plaatsen voor meer uitleg. 

Of je nu vervanging zoekt voor een geblesseerde teamgenoot of juist op zoek bent naar een hele sterke tennisser, plaats een advertentie en maak je team compleet. En speel je nog geen competitie maar ben je wel op zoek naar een competitieteam, check de advertenties en wie weet is er een leuk team op zoek naar jou! 

 

Veelgestelde vragen

Mag ik bij twee verenigingen lid zijn en competitie spelen?

Dat mag, maar alleen als je dispensatie hebt aangevraagd en verkregen. Voor dispensatie, zie de laatste vraag van deze Veelgestelde vragen. 

Moet ik dan voor allebei de verenigingen lidmaatschapsgeld betalen?

Ja, want een competitiespeler moet op het moment van spelen lid zijn van de vereniging waarvoor hij/zij competitie speelt. Hierop is in de gele competitie geen uitzondering mogelijk.

Wat zijn ook alweer de regels voor invallen tijdens competitie?

De regels over invallen vind je hier.

Hoe werkt dispensatie?

De regels voor dispensatie voor het spelen van competitie voor twee verenigingen blijven onveranderd. D speler die dit wil moet van allebei de betreffende verenigingen lid zijn en kan dan met dispensatie voor twee “vaste” ploegen uitkomen. Hij moet dan voor beide ploegen op minimaal vier wedstrijddagen meespelen en mag niet ook nog voor een andere (derde) ploeg uitkomen.

De regels voor dispensatie voor het twee maal in eenzelfde week competitie spelen zijn in de basis niet veranderd. Maar omdat de bandbreedte voor de definitie 'hogere' of 'zwakkere' ploeg 2,0 punt (i.p.v. 0,5 punt) wordt en je voortaan iedere dag competitie mag spelen, wordt de noodzaak om deze dispensatie aan te vragen een stuk teruggeschroefd.