Verkort Spelen

De KNLTB is er voor alle tennissers en daarom luisteren we naar zowel de competitiespeler, als de potentiële competitiespeler, als de recreant. Vanwege de behoefte bij verschillende doelgroepen naar compacte en planbare competitiedagen, is gezocht naar een nieuwe invulling van compact spelen.

Er is gekozen voor uniformiteit in de vorm van verkort spelen in alle gemengd- en dubbelpartijen, omdat die maatregel van alle mogelijke maatregelen om een wedstrijd te bekorten met afstand de meeste voorkeur genoot van zowel de VCL’s als de spelers. Daarnaast sluit dit aan bij internationale ontwikkelingen, waar in de dubbelpartijen ook vaak een wedstrijdtiebreak wordt gespeeld in plaats van een volledige derde set (ook op het allerhoogste niveau). Zo neemt de spanning van het spel toe en wordt het aantrekkelijker voor zowel de spelers als het publiek.

Voor de fanatieke competitietennisser die juist graag lange wedstrijden speelt en die uithoudingsvermogen een belangrijk onderdeel vindt van de wedstrijd is verkort spelen misschien iets minder positief, dat begrijpen we. Maar het biedt een grote groep tennissers meer mogelijkheden om te tennissen en betrokken te zijn bij de club. Zo houden we de clubs gezond en kan iedereen tennissen in een veilig en plezierig sportklimaat. Hoe meer leden kunnen worden behouden, des te beter het is voor de club (denk aan meer vrijwilligers, een levendigere club, meer tegenstand op je eigen niveau etc.). We hopen op begrip van onze leden, zodat we met elkaar iedereen op zijn of haar manier kunnen laten genieten van de tennissport.

Meer informatie over Verkort Spelen lees je hier