Regionale competities

In een aantal regio's in Nederland kun je naast de Voor- en Najaarscompetitie meedoen aan regionale competities.

KNLTB zomer 55+ Leiden

De KNLTB zomer 55+ Leiden recreatiecompetitie is speciaal voor leden van 55 jaar en ouder en valt niet onder de reguliere competitie. Het doel van deze competitie is om oudere tennisspelers in een recreatieve en sportieve sfeer tennispartijen te laten spelen. Deze competitie telt niet mee voor de speelsterkte (DSS).

Er worden 8 wedstrijden van elk twee keer 60 minuten gespeeld (incl. 10 minuten inspeeltijd). Elke wedstrijd bestaat uit 4 dubbelspelen, die in twee speelronden gespeeld moeten worden. De competitie wordt afgesloten met een finaledag.

Speeldata 2018

Donderdag 5, 12, 19 en 26 april, 17, 24 en 31 mei, 7, 14, 21 juni. 

Inhaaldata: donderdag 10 mei en 28 juni

Friesland Cup

Aan het tennistoernooi/competitie om de Friesland Cup mag alleen worden deelgenomen door verenigingen die zijn aangesloten bij het district Friesland van de KNLTB.

De verenigingen worden in afdelingen verdeeld waarin om bekers gespeeld wordt: de A1-, A2-, A3-, B-, C- en D-afdeling. De vier sterkste verenigingen strijden in de A1-afdeling om de Friesland-Cup (de Johan Schumacher Trofee), de vier verenigingen die wat sterkte betreft daarop volgen spelen in de A2-afdeling, de acht in sterkte daarop volgende in de A3-afdeling, de zestien daarop volgende in de B-afdeling, de zestien daarop volgende in de C-afdeling en de daarop volgende verenigingen in de D-afdeling.

In alle afdelingen wordt gespeeld volgens het afvalsysteem, waarbij de verliezers doorspelen totdat de degradanten bekend zijn. In de A1- en A2-afdeling spelen de vier verenigingen in één weekend tegen elkaar. De beide winnaars spelen tegen elkaar in de finale. De verliezers spelen tegen elkaar om één degradatieplaats.

In de afdelingen B en C spelen de zestien verenigingen tegen elkaar. De acht winnaars gaan door. Er blijven er dan vier over. De twee winnaars daarvan spelen de finale. Ook de acht verliezers spelen door. De winnaars daarvan handhaven zich in de betreffende afdeling en de vier verliezers spelen door. De winnaars daarvan handhaven zich eveneens en de twee verliezers degraderen.

In de A3-afdeling wordt op dezelfde manier als in de afdelingen B en C gespeeld en het speelschema in de D-afdeling is afhankelijk van het aantal verenigingen in die afdeling.

In de D-afdeling, de laagste afdeling, is geen degradatie mogelijk. Daarom is voor die afdeling een aparte wisselprijs, de zgn. “Rode Lantaarn” ingesteld. De uiteindelijke verliezer krijgt deze prijs een jaar in zijn bezit.

De twee finalisten uit de A1-afdeling spelen voor het vijfde jaar om de Friesland-Cup, de Johan Schumacher Trofee.

Speeldata 2018

1e ronde afd. B t/m D 17 juni (zondag, week 24) 
2e ronde afd. B t/m D 1 juli (zondag, week 26)
3e ronde afd. B t/m D, 1e ronde afd. A3 9 september (zondag, week 36)
Finales afd. B t/m D 30 september (zondag, week 39)
Kruisingsweekend afd. A1en A2 (halve finales) en halve finales afd. A3  29 september (zaterdag, week 39)
Kruisingsweekend afd. A1 en A2 (finales en degradatiewedstrijden) en finale afd. A3   30 sept. (zondag, week 39)

KNLTB Zomer Gemengd Zeeland 2018

In district Zeeland kent men na afloop van de reguliere voorjaarscompetitie ook nog een mixedcompetitie op zaterdag: de KNLTB Zomer Gemengd Zeeland 2018. De competitiedata van de zaterdag zijn dan ook anders dan in de overige districten. De data voor deze competitie zijn hieronder te downloaden.

Recreatieve Veteranen Competitie Den Haag

Deze Recratieve Veteranen Competitie (RVC) is voor alle 50-plussers in het district Den Haag. De competitie kan naast de reguliere KNLTB-competitie gespeeld worden. Het verschil tussen de reguliere KNLTB-competitie en de RVC is dat de speeldagen bepaald worden door de teams zelf en dat de resultaten niet mee tellen voor de speelsterkte.

De RVC wordt op doordeweekse dagen ('s morgens of 's middags) gespeeld in de periode van 29 mei tot en met 25 augustus 2017. Er wordt gespeeld met vaste teams, je geeft dus hele teams (minimaal 4 personen) op. Er is een herencompetitie, een damescompetitie en een gemengde competitie. Deelname is mogelijk in de categorieën 5 t/m 9. De indeling vindt plaats op basis van speelsterkte in poules van 4 of 5 teams. 

Na afloop van de competitie wordt voor de deelnemers een extra eendagstoernooi georganiseerd. Dit toernooi vindt plaats op het park van TV Te Werve in Rijswijk op donderdag 14 september 2017. Hiervoor dient apart ingeschreven te worden. Inschrijfformulieren voor dit toernooi worden verspreid tijdens de contactpersonenbijeenkomst.

Vijftig Plus Circuit Limburg

Voor alle 50-plussers in district Limburg bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan het Vijftig Plus Circuit. Het vijftig plus circuit is een teamcompetitie die gespeeld wordt op de maandag en/of vrijdag. De deelnemende teams worden ingedeeld in poules in een roulerend schema. Dit houdt in dat alle teams uit een poule elkaar op de speeldag op een park van een deelnemende vereniging ontmoeten. Deze vereniging is aangewezen als gastheer. Iedere vereniging is in zijn poule éénmaal gastheer (indien mogelijk op de dag dat zij zelf niet spelen). Er zal bij de indeling zoveel mogelijk rekening gehouden worden met de reisafstanden én de ploegsterkte.

De doelstelling van het circuit is tweeledig; Uiteraard wordt er tijdens de wedstrijden serieus getennist, maar dit gaat hand-in-hand met de gezelligheid op de speeldagen. Het roulerende speelschema zal dit bevorderen.

Op de maandag worden de dames- en herendubbel poules gespeeld en op de vrijdag de gemengddubbel poules. De speeltijden zijn tussen 10.00 uur en 15.00 uur. Er wordt in 2 klassen gespeeld, 1e klasse voor dubbelspeelsterktes cat. 5, 6 en 7 en 2e klasse cat. 7, 8 en 9.

Speeldata Vijftig Plus Circuit Limburg 2017

  • Maandag: 10 april / 24 april / 1 mei / 8 mei / 15 mei / 22 mei / 29 mei
  • Vrijdag: 14 april / 21 april / 28 april / 5 mei / 12 mei / 19 mei / 26 mei

KNLTB zomer 45+ IJmond

Deze veteranencompetitie wordt gespeeld in de onderdelen herendubbel en gemengd dubbel voor spelers vanaf 45 jaar met een speelsterkte van 5, 6, 7, 8 of 9. 

Speeldata

Week

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Vrijdag

8-jun

15-jun

23-jun

30-jun

7-jul

inhaal

21-jul

28-jul

inhaal

Zaterdag

9-jun

16-jun

24-jun

1-jul

8-jul

inhaal

22-jul

29-jul

inhaal


Inschrijving
De inschrijving voor de zomer veteranencompetitie 2018 vindt digitaal plaats. De verenigingscompetitieleider (VCL) kan via MijnKNLTB vanaf 1 april de inschrijving doen. De inschrijving sluit op 1 mei.

Er geldt vanaf dit jaar geen promotie- en degradatie regeling meer. Om de niveauverschillen tussen ploegen te minimaliseren is besloten om vanaf dit jaar in te delen op ploeggemiddelden. Op basis van de ploegopgaven worden ploegen automatisch ingedeeld in de 1e of 2e klasse. Mocht je toch liever in een hogere of lagere klasse spelen dan kan je VCL na de ploegopgave promotie of degradatie aanvragen.