Tennis is leuker als je wedstrijden speelt

Tennis is leuker als je wedstrijden speelt

"Ik ga vol voor de winst!"

Regionale competities

In een aantal regio's in Nederland kun je naast de Voor- en Najaarscompetitie meedoen aan regionale competities.

Heren Dubbel 50+ (op tijd) Donderdag Middag Leiden

In Leiden wordt een recreatiecompetitie aangeboden speciaal voor leden van 50 jaar en ouder. Het doel van deze competitie is om oudere tennisspelers in een recreatieve en sportieve sfeer tennispartijen te laten spelen. Deze competitie telt niet mee voor de speelsterkte (DSS).

Er worden 8 wedstrijden van elk twee keer 60 minuten gespeeld (incl. 10 minuten inspeeltijd). Elke wedstrijd bestaat uit 4 dubbelspelen, die in twee speelronden gespeeld moeten worden. De competitie wordt afgesloten met een finaledag.

Speeldata 2020

Donderdag 2, 9, 16 en 23 april, 7, 14 en 28 mei, 4, 11, 18 juni. 

Inhaaldata: donderdag 25 juni en 2 juli

Friesland Cup

Aan de Friesland Cup mag alleen worden deelgenomen als je lid bent van een bij de KNLTB aangesloten vereniging in de regio Friesland.

De verenigingen worden in afdelingen verdeeld waarin om bekers gespeeld wordt: de A1-, A2-, A3-, B-, C- en D-afdeling. De vier sterkste verenigingen strijden in de A1-afdeling om de Friesland-Cup (de Johan Schumacher Trofee), de vier verenigingen die wat sterkte betreft daarop volgen spelen in de A2-afdeling, de acht in sterkte daarop volgende in de A3-afdeling, de zestien daarop volgende in de B-afdeling, de zestien daarop volgende in de C-afdeling en de daarop volgende verenigingen in de D-afdeling.

In alle afdelingen wordt gespeeld volgens het afvalsysteem, waarbij de verliezers doorspelen totdat de degradanten bekend zijn. In de A1- en A2-afdeling spelen de vier verenigingen in één weekend tegen elkaar. De beide winnaars spelen tegen elkaar in de finale. De verliezers spelen tegen elkaar om één degradatieplaats.

In de afdelingen B en C spelen de zestien verenigingen tegen elkaar. De acht winnaars gaan door. Er blijven er dan vier over. De twee winnaars daarvan spelen de finale. Ook de acht verliezers spelen door. De winnaars daarvan handhaven zich in de betreffende afdeling en de vier verliezers spelen door. De winnaars daarvan handhaven zich eveneens en de twee verliezers degraderen.

In de A3-afdeling wordt op dezelfde manier als in de afdelingen B en C gespeeld en het speelschema in de D-afdeling is afhankelijk van het aantal verenigingen in die afdeling.

In de D-afdeling, de laagste afdeling, is geen degradatie mogelijk. Daarom is voor die afdeling een aparte wisselprijs, de zgn. “Rode Lantaarn” ingesteld. De uiteindelijke verliezer krijgt deze prijs een jaar in zijn bezit.

De twee finalisten uit de A1-afdeling spelen voor het vijfde jaar om de Friesland-Cup, de Johan Schumacher Trofee.

KNLTB Zomer Gemengd Zeeland 2020

In de regio Zeeland kent men na afloop van de reguliere Voorjaarscompetitie ook nog een mixedcompetitie op zaterdag: de KNLTB Zomer Gemengd Zeeland 2020. De competitiedata van de reguliere zaterdagcompetitie zijn dan ook anders dan in de overige regio's. De speeldata voor deze competitiekan je hieronder downloaden.

Recreatieve Senioren Competitie Den Haag

Deze Recreatieve Senioren Competitie (RSC) is voor alle 50-plussers die lid zijn van een bij de KNLTB aangesloten verengiging in de regio Den Haag. Deze competitie loopt naast de reguliere KNLTB-competitie. Er kan aan beide competities deelgenomen worden want de RSC start als de reguliere competitie is afgelopen. Het verschil tussen de reguliere KNLTB-competitie en de RSC is dat de speeldagen bepaald worden door de teams zelf en dat de resultaten niet mee tellen voor de speelsterkte. 

De RSC wordt op doordeweekse dagen ('s morgens of 's middags) gespeeld in de periode van juni tot en met augustus. Er wordt gespeeld met vaste teams, je geeft dus vaste teams op (minimaal 4 personen). Er is een herencompetitie, een damescompetitie en een gemengde competitie. Deelname is mogelijk in de categorieën 5 t/m 9. De indeling vindt plaats op basis van speelsterkte in poules van 4 of 5 teams.

50+ Circuit Limburg

Voor alle 50-plussers in de regio Limburg bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan het Vijftig Plus Circuit. Dit circuit is een teamcompetitie die gespeeld wordt op de maandag en/of vrijdag. De deelnemende teams worden ingedeeld in poules in een roulerend schema. Dit houdt in dat alle teams uit een poule elkaar op de speeldag op een park van een deelnemende vereniging ontmoeten. Deze vereniging is aangewezen als gastheer. Iedere vereniging is in zijn poule éénmaal gastheer (indien mogelijk op de dag dat zij zelf niet spelen). Er zal bij de indeling zoveel mogelijk rekening gehouden worden met de reisafstanden én de ploegsterkte.

De doelstelling van het circuit is tweeledig; Uiteraard wordt er tijdens de wedstrijden serieus getennist, maar dit gaat hand-in-hand met de gezelligheid op de speeldagen. Het roulerende speelschema zal dit bevorderen.

Op de maandag worden de dames- en herendubbel poules gespeeld en op de vrijdag de gemengddubbel poules. Elke wedstrijd bestaat uit 4 dubbelspelen. De speeltijden zijn tussen 10.00 uur en 15.00 uur. Er wordt in 2 klassen gespeeld, 1e klasse voor dubbelspeelsterktes cat. 5, 6 en 7 en 2e klasse cat. 7, 8 en 9.

Speeldata 2020

Maandag 6 april 20 april 4 mei  11 mei 18 mei 25 mei 1 juni
Vrijdag 10 april 17 april 24 april 1 mei 8 mei 15 mei 22 mei