Voorjaarscompetitie

De Voorjaarscompetitie telt 7 speeldagen en start ieder jaar begin april en loopt door tot begin juni. Dit jaar hebben maar liefst 30.032 teams mee gedaan met wat velen beschouwen als de mooiste periode van het tennisseizoen. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie én alle relevante links voor de Voorjaarscompetitie.

De Voorjaarscompetitie telt in het totaal 7 speeldagen en start begin april en loopt tot begin juni. Klik hier voor alle speeldata van 2019.  

Inschrijven

Lijkt het je leuk om mee te doen aan de Voorjaarscompetitie? Geef je dan op bij je eigen vereniging. De Verenigingscompetitieleider (VCL) van jouw vereniging schrijft de teams in bij de KNLTB. Check de competitiezoeker om erachter te komen aan welke competities je op jouw club kan deelnemen en/of informeer bij jouw VCL.

Uitslagen en standen

Tijdens de periodes van competitie wil je graag zien hoe je er als team voor staat: ben je in de race om kampioen te worden?Of ben je nieuwsgierig naar hoe de andere teams in jouw poule ervoor staan? Voor actuele standen en uitslagen van KNLTB competities kan je terecht op: 

  • KNLTB ClubApp
  • MijnKNLTB.nl

Voor meer informatie klik hier.

Uitslagen invoeren

Ben je uitslagengedelegeerde en wil je weten hoe je de uitslagen moet invoeren? Of heb je per ongeluk een verkeerde stand ingevoerd en wil je weten hoe je dit moet wijzigen? Klik hier voor de antwoorden.

Verkort Spelen

Met ingang van 2018 geldt Verkort Spelen voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD), bij zowel senioren- als jeugdcompetities. Dit betekent dat dit ook tijdens de Najaarscompetitie 2018 verplicht is. De beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) wordt gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient in MijnKNLTB.nl ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13.

Voor de 8&9-competitie, de Zomeravondcompetitie en de vrijdagavondcompetities in de districten Den Haag en Rotterdam geldt compact spelen. Wil je weten hoe deze vormen werken? Klik hier voor de infographic of lees meer op de KNLTB website

Dispensatie

Wil je vaker dan één keer per week competitie spelen of voor twee verschillende verenigingen uitkomen? Vraag dan dispensatie aan via de VCL van de vereniging. Check wel eerste de voorwaarden die in het Competitiereglement staan benoemd.

Invallen in competitie

Word je gevraagd om in te vallen in een competitieteam? Check dan eerst hier of dit mag. Twijfel je of je mee mag doen? Vraag het dan na bij de VCL van jouw tennisvereniging.

Promotie / Degradatie

Ben je kampioen geworden of kom je net een punt te kort om niet te degraderen? Klik hier voor alle regels omtrent promotie en degradatie.  

Competitiereglement en andere regels