02 juli

NK G-Tennis

Locatie:
ATV Hertenkamp
Plaats:
Assen

De KNLTB organiseert jaarlijks Nationale Kampioenschappen, waaronder een NK G-tennis. De KNLTB is in ondersteunende zin betrokken bij de organisatie van de NK G-Tennis.

De NK G-Tennis vinden om de twee jaar plaats en worden georganiseerd op initiatief van de KNLTB. Hoewel de term 'Nationale Kampioenschappen' doet vermoeden dat alleen de beste spelers van het land deelnemen, mogen aan deze Nationale Kampioenschappen alle G-tennissers van elk niveau deelnemen. ATV de Hertenkamp is in samenwerking met de KNLTB verantwoordelijk voor de uitvoering van de editie van 2017, die op zondag 2 juli heeft plaatsgevonden.

"Laat maar komen", is het gevoel van het organisatiecomité van ATV De Hertenkamp na het NK G-Tennis, dat zondag 2 juli voor de vierde keer plaatsvond. Het toernooi was een groot succes en als het aan de Asser tennisclub ligt, volgen er meer evenementen.

Circa 140 spelers, inclusief zogenaamde buddy's, uit het hele land speelden vanaf half tien 165 wedstrijden. De dag werd afgetrapt met een openingsceremonie en het Wilhelmus. De finales begonnen om half zes waarna om zes uur de prijsuitreiking volgde. Er werd gespeeld in poulevorm met wedstrijden van twintig minuten en een beslissend punt bij 40-40. Een gelijkspel was dus ook mogelijk. Na twintig minuten werd de gamestand genoteerd.

Het strakke schema was nodig om alles op een dag af te werken. Een grote meevaller was dat de weergoden het toernooi goed gezind waren. Waar regen werd gevreesd, bleef het de hele dag droog met zo nu en dan zelfs een stralende zon. "Wij konden gewoon lekker doorspelen. We hebben geen spatje gehad. Dat was echt ideaal", zegt bestuurslid Ellen van Loevezijn van ATV De Hertenkamp.

Voor de Asser Tennisvereniging was het NK G-Tennis een extra feestelijk evenement: de vereniging bestaat dit jaar maar liefst 125 jaar. In het kader van dat jubileum had de club besloten om het NK G-tennis naar Assen te halen. "Omdat wij ook een grote groep G-tennissers hebben, 16. Die tennissen hier elke woensdag. Dat is aan ons toegewezen en in die hoedanigheid is mij toen gevraagd of ik dit toernooi als project wilde oppakken. En dat is gelukt. We hebben wel heel wat uurtjes erin gestopt en het was een prachtige dag", zegt bestuurslid Ellen van Loevezijn. "De sfeer was prima. Met al onze 75 vrijwilligers hebben wij een heel mooie dag neergezet."

Foto's

Benieuwd naar een impressie van het NK G-Tennis 2017?

Fotograaf Yolanda Visser was ook aanwezig bij het kampioenschap en heeft prachtige foto’s gemaakt die je vindt op de Facebookpagina van de KNLTB.