Junioren Tour

De jeugdranglijsttoernooien heten KNLTB Junioren Toernooien en de algehele systematiek heet de KNLTB Junioren Tour. Vanaf 2019 zijn de sterren gewijzigd naar de categorieën Goud, Zilver en Brons.

Waarom hebben we de JRT gewijzigd? 

We willen voor alle spelers op de juniorenranglijst een ranglijst maken die voor iedereen eerlijk én toegankelijk is. Op deze nieuwe ranglijst wordt rekening gehouden met de wensen en behoeften van alle ranglijstspelers.

Wat is er precies veranderd?

  • Een verbeterd wedstrijdaanbod
   Het wedstrijdaanbod is verbeterd doordat er meer keuzevrijheid is voor spelers in het kiezen van toernooien. Er zijn in totaal meer speelweken dan voorheen en daarnaast is het door een ‘best of ranking’ niet meer noodzakelijk om altijd alle speelweken te spelen. 
  • Meer keuze vrijheid in het kiezen van toernooi voor spelers
   - Reisafstanden in de hogere sterren worden kleiner
   - Er wordt beter ingespeeld op de vraag naar toernooien uit eigen veld
   - Er komen minder toernooien in vakantieweken
   - Meer uniformiteit met Tennis Europe en de International Tennis Federation
   - Betere seizoensopbouw
  • Meerdere wedstrijden per toernooi
  • Bij enkelspeltoernooien en bij dubbelspeltoernooien wordt er altijd een verplichte verliezersronde gespeeld voor ranglijstpunten. Dit zorgt ervoor dat ook spelers die de eerste ronde hebben verloren nog punten kunnen behalen én altijd ook twee wedstrijden spelen.
  • Toegankelijke ranglijst voor alle spelers
   Er is een eerlijker puntensysteem waarin er geen bonuspunten meer zijn voor het spelen van internationale toernooien óf voor een positie op een internationale ranglijst. Het dubbelspel gaat zwaarder wegen dan voorheen, hiermee wordt er meer waarde gehecht aan het dubbelspel. 

Hoe zijn we tot deze veranderingen gekomen?

Door veel informatie van spelers, trainers, ouders, ambassadeurs en toernooiorganisatoren van buiten naar binnen te halen wisten we wat we moesten veranderen. Daarnaast lijkt het nieuwe systeem ook meer op de internationale ranglijst zoals bij TE, ITF, de WTA of de ATP. Alle veranderingen bij elkaar zorgen voor de grootste veranderingen in het jeugdtoptennis van de laatste 10 jaar. 

Reglement Junioren Tour

Vanaf 1 januari 2019 geldt er een nieuw en herschreven reglement. Dit reglement is bruikbaarder en leesbaarder voor ouders/spelers/trainers en toernooiorganisatoren doordat het eenvoudiger en korter geschreven is. Daarnaast worden de acceptatie en plaatsing op basis van duidelijkere criteria gemaakt. Informatie die niet relevant is verwijderd of verplaatst naar de handleiding voor toernooiorganisatoren. In het besluitvormingsproces omtrent het nieuwe reglement zijn de Jeugdranglijstcoördinatoren, de Reglementen commissie en projectgroep Jeugd meegenomen. Lees hier het nieuwe reglement. Om de overgang van de Jeugdranglijsttoernooien naar de Junioren Tour in 2019 zo soepel mogelijk te laten verlopen zijn er een aantal tijdelijke toevoegingen gemaakt. Bekijk de toevoegingen hier.

Meer informatie over Toernooibepalingen en Spelersmemo vind je hier.

 

Kalender

Informatie over de speelkalender

Speelformat

Informatie over het speelformat

Punten en ranglijst

Informatie over punten en ranglijst