Senior Plus

Wat is Senior Plus?

De term Senior Plus wordt gebruikt als aanduiding voor lokale recreatieve activiteiten voor 50-plussers, bijvoorbeeld een Senior Plus Toernooi, die niet meetelt voor de speelsterktebepaling.

Senior Plus Toernooi: recept voor gezelligheid 

Veel actieve tennissers van 50 jaar en ouder op het tennispark, leuke tenniswedstrijden, een gezellige lunch met zijn allen... Dat zijn de ingrediënten voor een Senior Plus Toernooi!

Binnen iedere vereniging komen steeds meer 50-plussers, die niet meer zo nodig prestatief tennis willen spelen. De gezelligheid van een wedstrijd heeft meer waarde gekregen dan de uitslag. Verschillende verenigingen organiseren onder goedkeuring van de KNLTB elk jaar een groot aantal Senior Plus Toernooien. Gedurende een dag worden door de deelnemers 3 of 4 dubbelwedstrijden gespeeld van ongeveer 45 minuten. 

Activiteiten voor 50-plussers

Voor 50+-ers die willen deelnemen aan recreatieve activiteiten (die niet meetellen voor de speelsterktebepaling) worden in alle regio's senior plus activiteiten georganiseerd. Hieronder vind je de kalenders voor de Senior Plus Toernooien per regio voor 2019. Vanaf 2020 worden deze kalenders opgemaakt per provincie. In deze documenten vind je de data, de contactpersoon en informatie over de inschrijvingsprocedure van alle toernooien.