Fysio Holland Banner

FysioHolland

FysioHolland is de specialist op het gebied van (top)sportfysiotherapie.

Gespecialiseerde fysiotherapie voor (top)sporters 

Bij FysioHolland werken ervaren specialisten op het gebied van sport- en orthopedische revalidatie. Samen met de sporter gaan zij voor een optimaal resultaat. De focus ligt op snel herstel, zodat sporters zo snel mogelijk weer op het oude niveau te kunnen presteren. FysioHolland richt zich zowel op topsporters als amateursporters. Voor verschillende sporten bieden zij een passend behandeltraject aan. Ook voor preventieve behandeling kunnen sporters bij de specialisten terecht. Voorkomen is tenslotte altijd beter dan genezen. Vanuit dit idee is de KNLTB dan ook een nauwe samenwerking met FysioHolland gestart.

De KNLTB en FysioHolland 

Ongeveer vijftien jaar geleden zijn FysioHolland en de KNLTB een samenwerking aangegaan en verzorgt FysioHolland onder andere de fysiotherapie tijdens trainingen en wedstrijden. Zo gaan ze mee naar diverse internationale toernooien en trainingskampen om de sporters te voorzien van de nodige fysiotherapeutische zorg. In het begin van de samenwerking heeft FysioHolland Paul Haarhuis begeleid tijdens de revalidatie na zijn schouderoperatie. In 2012 hebben ze Esther Vergeer en haar dubbelspelpartner Marjolein Buis begeleid richting de Olympische Spelen van Londen, waar zij uiteindelijk met de gouden medaille naar huis gingen. Ook organiseert FysioHolland regelmatig presentaties en workshops gericht op bijvoorbeeld blessurepreventie.

Het doel van FysioHolland is om er samen met de KNLTB en de medische staf van de KNLTB voor te zorgen dat tennissers altijd topfit op het veld verschijnen.