Ledenraad Libema Open 2022

Nieuwe ledenraad geïnstalleerd

De 29 leden van de nieuwe KNLTB Ledenraad zijn officieel geïnstalleerd tijdens de Ledenraadsvergadering op 11 juni in Zaltbommel. Aansluitend op de vergadering was er gelegenheid om te tennissen op de grasbanen van Libéma Open in Rosmalen en toptennis te kijken. Tijdens de vergadering werd ook afscheid genomen van de aftredende Ledenraadsleden.

De Ledenraadsvergadering vond plaats bij Van der Valk in Zaltbommel. De Ledenraad toetst het gevoerde beleid van de KNLTB, stelt de jaarrekening en het jaarplan vast en geeft input voor het strategisch beleidsplan. De Ledenraad bestaat uit 29 leden. In 2019 is een vernieuwde opzet van de Ledenraad ingevoerd, waarbij de verenigingen de Ledenraadsleden direct kiezen. De zittingstermijn is 3 jaar, daarom waren er nieuwe verkiezingen. Een deel van de Ledenraadsleden stelde zich herkiesbaar. Een aantal KNLTB-leden stelden zich kandidaat om mee te praten en te denken over de toekomst van tennis en padel in Nederland. De verkiezing vond plaats in mei.

De nieuwe Ledenraad bestaat uit:

Herkozen leden:

 • Johan Bakens
 • Anita Blijleven-Le Granse
 • Karin Donk
 • Anja van der Heide
 • Maarten Jansen
 • Jelle Oosterhoff
 • Jorinde Pels
 • Guus Quaedvlieg
 • Paul Schmitz
 • Hannie Stolwijk-de Rek
 • Barbara Vehmeijer
 • Arjan Veninga
 • Matthijs Verdam

Nieuwe leden:

 • Mariëtte van den Berg
 • Renze Bergsma
 • Fred Boerman
 • Conny Boersma
 • Ruud Bos
 • Arnold Gast
 • Marjo Gruisen
 • Jeroen Kortsmit
 • Jan Koster
 • Jordi Nicolai
 • Bart Pittens
 • Ed Snaphaan
 • Fred de Vaan
 • Bert Vriens
 • Patty van de Water
 • Henny Woldman

Tijdens de vergadering is afscheid genomen van 13 Ledenraadsleden (3 van de 29 waren al eerder gestopt). Klaas-Jan Doeven, Geert-Jan van Dijken, Arno van Trigt, Hélène van der Veur en Hanneke Wijdeveld ontvingen de Zilveren Bondsspeld als blijk van waardering voor hun inzet voor de Ledenraad. De uitreiking van de onderscheidingen was in Rosmalen bij het KNLTB-paviljoen.

In de vergadering werd de vernieuwde Strategische Doorkijk goedgekeurd en is Mariette Verbruggen unaniem herkozen als Bondsbestuurslid. Zij heeft in het bestuur de portefeuille Wedstrijdtennis. Zie ook deze pagina.

Na de vergadering konden de Ledenraadsleden tennissen op de grasbanen in Rosmalen en kijken naar de halve finale van Tim van Rijthoven tegen de Canadees Felix Auger-Aliassime.