Cursus verenigingscompetitieleider

De Verenigingscompetitieleider (VCL) is de persoon binnen de vereniging die de competitiedeelname en -organisatie leidt. Hij of zij meldt o.a. de competitieteams aan bij de KNLTB, is eindverantwoordelijk voor een ordelijk verloop tijdens een competitiedag en voor juiste en snelle verwerking van de competitieresultaten. Een VCL is verplicht bij het spelen van de KNLTB competitie.

Als je VCL wil worden, moet je de VCL cursus volgen. In deze cursus leer je alles over het competitiereglement en geven we je praktische tips voor de organisatie van de competitie. Raadpleeg het document onderaan deze pagina voor alle informatie.

VCL-basiscursus

Heb je nooit eerder een VCL-cursus gevolgd, dan kun je je aanmelden voor de VCL-basiscursus. Aanmelden loopt via de ledenadministrateur van je vereniging.

Cursusdata

Bekijk de data en locaties voor de VCL-cursussen in het najaar van 2017.

VCL-updatecursus

Als de geldigheid van je VCL-certificaat is verlopen kun je binnen een jaar een VCL-update volgen om opnieuw voor vijf jaar gecertificeerd te worden. De VCL-update kan het hele jaar door en volledig via e-learning worden gedaan. Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden.

Wil je je VCL-certificaat updaten? Geef dit dan aan bij de ledenadministrateur van uw vereniging. Je wordt dan aangemeld voor de VCL-update cursus en ontvangt een e-mail met gegevens waarmee je de e-learning in MijnKNLTB kunt activeren.

Raadplegen certificaat

Wil je raadplegen tot wanneer je certificaat geldig is? Log dan in op MijnKNLTB. Eenmaal ingelogd kun je in het midden van de pagina zien tot wanneer het certificaat geldig is. Een half jaar voor het verlopen van je certificaat ontvangt je per e-mail een bericht.