Cursus Verenigingscompetitieleider

De Verenigingscompetitieleider (VCL) is de persoon binnen de vereniging die verantwoordelijk is voor de competitiedeelname en -organisatie. Hij of zij meldt o.a. de competitieteams aan bij de KNLTB, zorgt voor een ordelijk verloop tijdens een competitiedag en voor juiste en snelle verwerking van de competitieresultaten. Wanneer je als vereniging KNLTB competities aanbiedt dan is het noodzakelijk dat een vereniging beschikt over één over meerdere VCL's.

Als je VCL wil worden, moet je de VCL cursus volgen. Tijdens de cursus worden de belangrijkste onderdelen die nodig zijn voor de organisatie van de competitie uitvoerig besproken: 

  • Praktische ondersteuning en tips voor de organisatie van de competitie op jouw vereniging
  • Regelgeving 

Raadpleeg het document onderaan deze pagina voor meer informatie over de inhoud van de cursus. 

VCL-basiscursus

Heb je nooit eerder een VCL-cursus gevolgd, dan dien je je in te schrijven voor de VCL-basiscursus. Deze basiscursus bestaat uit een praktijkbijeenkomst en een e-learning die wordt afgesloten met een eindtoets. Wanneer je de eindtoets hebt gehaald, ontvang je een VCL- certificaat en kan de ledenadministrateur van jouw vereniging de rol van VCL aan je toekennen in de ledenadministratie. Wil je deze basiscursus volgen? Meld je aan bij de ledenadministrateur van jouw verenging, want hij/ zij kan jou inschrijven voor de basiscursus. 

 

VCL-updatecursus

Als de geldigheid van je VCL-certificaat is verlopen kun je binnen een jaar een VCL-update volgen om opnieuw voor 5 jaar gecertificeerd te worden. De VCL-update gaat volledig via een e-learning in de electronische leeromgeving van de KNLTB en kan het hele jaar door worden gedaan. Aan deze update zijn geen kosten verbonden.

Wil je je VCL-certificaat updaten? Geef dit dan aan bij de ledenadministrateur van je vereniging. Je wordt dan door hem/haar aangemeld voor de VCL-update cursus Vervolgens ontvang je van de KNLTB een e-mail met inloggegevens waarmee je de e-learning in de elektronische leeromgeving kan activeren.

Cursusdata

In maart/mei 2020 worden er nieuwe cursussen georganiseerd. De ledenadministrateur van de vereniging wordt eind januari per e-mail geïnformeerd over de inschrijvingsperiode.