Cursus verenigingstoernooileider

De cursus Verenigingstoernooileider is bedoeld voor verenigingsleden, die zich (willen) bezighouden met de organisatie van toernooien in de ruimste zin van het woord. Bij het organiseren van een KNLTB-goedgekeurd toernooi (een open toernooi of een ranglijsttoernooi) is het hebben van een geldig VTL-certificaat verplicht.

In deze cursus leer je alles over het algemene toernooireglement en geven we je praktische tips voor de organisatie van een toernooi. Raadpleeg het document onderaan deze pagina voor alle informatie.

VTL-basiscursus

Heb je nooit eerder een VTL-cursus gevolgd, dan je je aanmelden voor de VTL-basiscursus. Aanmelden loopt via de ledenadministrateur van je vereniging.

Cursusdata

Alle VTL basis cursussen voor oktober/november zijn gepland. De inschrijving voor de cursussen is nu geopend en staat open tot een week voor aanvang van de cursus. Meer informatie over de inhoud van de cursussen, de cursusdata en inschrijven vind je hier

VTL-updatecursus

Als de geldigheid van je VTL-certificaat is verlopen kun je binnen een jaar een VTL-update volgen om opnieuw voor 5 jaar gecertificeerd te worden. De VTL-update kan het hele jaar door en volledig via e-learning worden gedaan. Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden.

Wil je je VTL-certificaat updaten? Geef dit dan aan bij de ledenadministrateur van je vereniging. Je wordt dan aangemeld voor de VTL-update cursus en ontvangt een e-mail met gegevens waarmee je de e-learning in de elektronische leeromgeving van de KNLTB kunt activeren.