Cursus Verenigingstoernooileider

De cursus Verenigingstoernooileider is bedoeld voor verenigingsleden, die zich bezig willen houden met de organisatie van toernooien. Tijdens de cursus worden de belangrijkste onderdelen die nodig zijn voor de organisatie van een toernooi uitvoerig besproken: 

  • Praktische ondersteuning en tips voor de organisatie van een toernooi
  • Regelgeving 

Bij het organiseren van een KNLTB-goedgekeurd toernooi (een open toernooi of een ranglijsttoernooi) is het verplicht dat de toernooiorganisator in het bezit is van een geldig VTL-certificaat. Raadpleeg het document onderaan deze pagina voor meer informatie over de inhoud van de cursus. 

VTL-basiscursus

Heb je nooit eerder een VTL-cursus gevolgd, dan dien je je in te schrijven voor de VTL-basiscursus. Deze basiscursus bestaat uit een praktijkbijeenkomst en een e-learning die wordt afgesloten met een eindtoets. Wanneer je de eindtoets hebt gehaald, ontvang je een VTL- certificaat en kan de ledenadministrateur van jouw vereniging de rol van VTL aan je toekennen in de ledenadministratie. Wil je deze basiscursus volgen? Meld je aan bij de ledenadministrateur van jouw verenging, want hij/ zij kan jou inschrijven voor de basiscursus. 

VTL-updatecursus

Als de geldigheid van je VTL-certificaat is verlopen kan je binnen een jaar een VTL-update volgen om opnieuw voor 5 jaar gecertificeerd te worden. De VTL-update gaat volledig via de e-learning en kan het hele jaar door worden gedaan. Aan deze update zijn geen kosten verbonden.

Wil je je VTL-certificaat updaten? Geef dit dan aan bij de ledenadministrateur van je vereniging. Je wordt dan door hem/haar aangemeld voor de VTL-update cursus. Vervolgens ontvang je van de KNLTB een e-mail met inloggegevens waarmee je de e-learning in de elektronische leeromgeving kan activeren.

Cursusdata

In maart/mei worden er nieuwe cursussen georganiseerd. De ledenadministrateur van de vereniging wordt eind januari per e-mail geïnformeerd over de inschrijvingsperiode.