Cursus verenigingstoernooileider

De cursus Verenigingstoernooileider is bedoeld voor verenigingsleden, die zich (willen) bezighouden met de organisatie van toernooien in de ruimste zin van het woord. Bij het organiseren van een KNLTB-goedgekeurd toernooi (een open toernooi of een ranglijsttoernooi) is het hebben van een geldig VTL-certificaat verplicht.

In deze cursus leer je alles over het algemene toernooireglement en geven we je praktische tips voor de organisatie van een toernooi. Raadpleeg het document onderaan deze pagina voor alle informatie.

VTL-basiscursus

Heb je nooit eerder een VTL-cursus gevolgd, dan je je aanmelden voor de VTL-basiscursus. Aanmelden loopt via de ledenadministrateur van je vereniging.

Cursusdata

Bekijk de data en locaties voor de VCL-cursussen in het najaar van 2017.

VTL-updatecursus

Als de geldigheid van je VTL-certificaat is verlopen kun je binnen een jaar een VTL-update volgen om opnieuw voor 5 jaar gecertificeerd te worden. De VTL-update kan het hele jaar door en volledig via e-learning worden gedaan. Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden.

Wil je je VTL-certificaat updaten? Geef dit dan aan bij de ledenadministrateur van je vereniging. Je wordt dan aangemeld voor de VTL-update cursus en ontvangt een e-mail met gegevens waarmee je de e-learning in MijnKNLTB kunt activeren.

Raadplegen certificaat

Wil je raadplegen tot wanneer je certificaat geldig is? Log dan in op MijnKNLTB. Eenmaal ingelogd kun je in het midden van de pagina zien tot wanneer het certificaat geldig is. Een half jaar voor het verlopen van je certificaat ontvangt je per e-mail een bericht.