Competitieaanbod

De KNLTB heeft een zeer divers competitieaanbod voor zowel senioren als jeugd op iedere dag van de week, voor elke leeftijd, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin. Kortom, voor iedere tennisser is er een competitievorm die past bij je past!

Senioren 

Voor de senioren worden er in de verschillende competities veel verschillende soorten aangeboden waarbij er aan bepaalde soorten ook leeftijdscategorieën gekoppeld zijn, zoals 17+, 35+, 50+. Daarnaast kan er binnen de verschillende soorten ook nog gekozen worden voor verschillende samenstellingen zoals dames, heren en gemengd.

VCL's besluiten uiteindelijk welke soorten de vereniging aanbiedt en waarvoor jij je kan inschrijven. Via de competitiezoeker kan je gemakkelijk een overzicht krijgen van het competitieaanbod op jouw vereniging.

Junioren 11 t/m 17 jaar

Voor de junioren 11 t/m 17 jaar zijn er drie leeftijdscategorieën waarin er competitie gespeeld kan worden, namelijk t/m 12 jaar, t/m 14 jaar en t/m 17 jaar. Deze competitiesoorten worden aangeboden in de samenstellingen: Meisjes, Jongens en Gemengd. 

Jeugd t/m 12 jaar - Kia Tenniskids competitie

Voor de jeugd t/m 12 jaar heeft de KNLTB het Tenniskidsprogramma ontwikkeld. Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Vier kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: blauw, rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. Op een uitdagende manier leren kinderen de sport te spelen en versterken ze hun fysieke en sociale vaardigheden.

De Kia Tenniskids competitie bestaat uit de Rode, Oranje en de Groene Competitie. De Rode competitie en de Oranje Competitie bestaan uit dertien speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis. Voor kinderen die in de kleur groen tennissen is er een Voorjaars- en Najaarscompetitie: de Groene competitie. Ook kunnen ze meedoen aan de Winter outdoor competitie. Voor meer informatie over de Kia Tenniskids competitie klik hier.

Lijkt het je leuk om competitie te spelen? Bekijk dan via onderstaande competitiezoeker welke competitiesoorten er in jouw regio worden aangeboden of informeer bij jouw club en/of verenigingscompetitieleider wanneer je je ervoor kan inschrijven. 

Zoek een competitie

Vul je verenigingsnaam in:

Voorjaarscompetitie

Alle informatie over de Voorjaarscompetitie

Najaarscompetitie

Alle informatie over de Najaarscompetitie

Zomeravondcompetitie

Alle informatie over de Zomeravondcompetitie

Wintercompetitie

Alle informatie over de Wintercompetitie

Regionale competities

Alle informatie over de Regionale competities

8&9 Tennis: Dubbel zo Leuk!

Alle informatie over 8&9 Tennis: Dubbel zo Leuk!