KNLTB Junioren Competitie

Ben je in de leeftijd 10 tot en met 17 jaar? Dan kun je meedoen aan de KNLTB Junioren competitie! Samen met jouw team bestaande uit meisjes, jongens of jongens en meisjes ga je de strijd aan met teams van andere verenigingen.

Indeling, speelschema en uitslagen Najaarscompetitie

Doe je mee aan de KNLTB Najaarscompetitie? Dan vind je alles wat je moet weten over de competitie op MijnKNLTB. Op deze site kun je bekijken wanneer en waar je moet spelen. Ook vind je er alle uitslagen en standen in jouw poule. 

Hoe ziet de Junioren competitie eruit?

De KNLTB Junioren competitie bestaat uit de Junioren competitie 10 t/m 14 jaar en de Junioren competitie 11 t/m 17 jaar. Zowel in het voor- als najaar kun je competitie spelen, in totaal zijn er 14 speelmomenten.

Er is de mogelijkheid om op zaterdag of zondag (en in sommige regio’s op vrijdag) competitie te spelen en je kan enkelpartijen, dubbelpartijen en mixpartijen spelen. Welke competitie, soorten partijen en hoeveel partijen je speelt hangt af van op welke dag en op welk niveau je competitie speelt. De Verenigingscompetitieleider (VCL) van jouw vereniging kan je verder helpen met welke competitie het meest geschikt is voor jouw team. Bekijk het competitieaanbod jeugd voor een overzicht van de competitiesoorten.

Spelregels

Net zoals bij de senioren speel je in de Junioren competitie op een hele baan en met gewone tennisballen. Je volgt de algemene tennistelling. In de single speel je bij 1-1 in sets een gehele derde set. In de dubbel wordt bij een derde set een wedstrijdtiebreak (t/m 10) gespeeld.

Doe mee!

Wil jij meedoen aan de KNLTB Junioren competitie en zo nóg meer plezier in tennissen krijgen? Vraag dan bij de Verenigingscompetitieleider (VCL) van jouw vereniging naar de mogelijkheden.