Competitie Marktplaats

Competitie Marktplaats

Competitieteam nog niet compleet?

Maak advertentie

Najaarscompetitie

Met de Najaarscompetitie breken de laatste maanden van het tennisseizoen aan. Alle informatie en de meest relevantie links over de Najaarscompetitie vind je op deze pagina.

Competitie Nieuwe Stijl: Verkort Spelen

In 2018 worden voor het eerst de nieuwe competitievormen in het kader van Competitie Nieuwe Stijl geïntroduceerd in de competitie. Voor informatie over Competitie Nieuwe Stijl kijk hier.

Wedstrijdbulletins

De wedstrijdbulletins voor de Najaarscompetitie zijn onderaan deze pagina te bekijken. 

Invallen in competitie

Wordt je gevraagd om in te vallen in een competitieteam? Check dan eerst hier of dit mag. Twijfel je of je mee mag doen? Vraag het dan na bij de VCL van jouw tennisvereniging. 

Hieronder vind je veelgestelde vragen over de Najaarscompetitie. Voor al je vragen omtrent het invoeren van uitslagen, kijk hier

Veelgestelde vragen

Wat is Compact Spelen?

Compact spelen betekent toepassing van het Beslissend Punt Systeem (BPS) én een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil).
 
Bij 40-40 (deuce) wordt er nog maar één punt gespeeld: het beslissend punt. De ontvangende speler/het team kiest of hij/zij de service op rechts of op links wil ontvangen, en de partij die het beslissend punt wint, wint de game.  In een dubbelspel of gemengd dubbelspel mogen de spelers van het ontvangende team niet van plaats wisselen bij het ontvangen van het beslissend punt. In een gemengd dubbelspel moet de speler die het beslissend punt ontvangt van hetzelfde geslacht zijn als de speler die serveert.

Wanneer in een wedstrijd de stand in sets gelijk is (1-1), wordt er om de wedstrijd te beslissen een wedstrijdtiebreak gespeeld. De wedstrijdtiebreak vervangt de derde set. De speler die/het team dat het eerst 10 punten wint, wint deze wedstrijdtiebreak en daarmee de wedstrijd. Er dienen tenminste 2 punten verschil te zijn t.o.v. de tegenstander(s). Deze wedstrijdtiebreak geldt voor de partijuitslag als een set met games (7-6). 

Ik wil invallen bij een competitieteam, mag dat?

De regels over invallen vind je hier

Ik heb een wedstrijd gewonnen, maar mijn speelsterkte is niet aangepast. Hoe kan dit?

Dit heeft te maken met je basisresultaat. Iedereen krijgt bij het begin van het seizoen 6 basisresultaten. Deze corresponderen met de eindejaarsrating van het voorafgaande jaar. Zodra er een partij gespeeld is, wordt één van de basisresultaten vervangen door een nieuw resultaat. Het speelsterkteresultaat dat in een partij behaald wordt, is in het enkelspel afhankelijk van de actuele rating van de tegenstander. Zolang een speler nog basisresultaten heeft staan wordt gekeken of het resultaat bij winst niet slechter is dan het basisresultaat dat vervangen wordt (waardoor de rating slechter wordt) of dat het resultaat bij verlies niet beter is dan het basisresultaat dat vervangen wordt (waardoor de rating beter wordt).

Het speelsterkteresultaat dat in een dubbelspelpartij wordt behaald, is afhankelijk van de actuele rating van de dubbelcombinaties die tegen elkaar spelen en van de actuele ratings van de spelers die deze dubbelcombinaties vormen. Hierdoor kan het zijn dat een dubbelpartner met een betere of mindere rating een andere resultaat verwerkt krijgt in zijn speelsterkte dan zijn partner.

Voorbeeld
Jan met een actuele rating van 6,0287 speelt in de competitie tegen Sjaak met een actuele rating van 8,0000 in het enkelspel. Jan wint de partij. Als dit resultaat voor Jan mee zou tellen 8,0000 - 1 = 7,0000 dan zou hij ondanks zijn overwinning toch een slechtere rating krijgen. Terwijl Sjaak ondanks zijn logische verlies toch een betere rating zou krijgen na deze partij. Er volgt een leeg (dus geen) DSS-resultaat. De partij telt ook niet mee voor de bepaling van het deelgetal. Wint Sjaak echter toch van Jan dan levert hij een fantastische prestatie die beloond dient te worden. Hij verdient dan 6,0287 - 1 = 5,0287. Jan die tegen de verwachting in toch verliest krijgt een voor zijn doen zeer slecht resultaat bijgeschreven namelijk 8,0000 + 1 = 9,0000

Ik wil een competitiedag op een andere datum inhalen, mag dat?

Alle wedstrijden in de Najaarscompetitie mogen in onderling overleg met de tegenstander naar een latere datum worden uitgesteld, op voorwaarde dat de wedstrijd wordt vastgesteled op een andere dan één van van de officiële inhaaldata, én de wedstrijd uiterlijk voor de laatste competitedag wordt gespeeld.