Starten Met Wedstrijden Spelen

Verenigingstoernooileider

Een Toernooileider (VTL) is iemand die toernooien organiseert. Een vereniging kan meerdere VTL’s hebben, bijvoorbeeld iemand voor de jeugdtoernooien, een ander voor 55+-toernooien en weer een ander voor de clubkampioenschappen of het oliebollentoernooi. Bij het organiseren van een KNLTB-goedgekeurd toernooi (een open toernooi of een ranglijsttoernooi) is het hebben van een geldig VTL-certificaat verplicht.

Hoe word je VTL?

Als je VTL wil worden, moet je de cursus Verenigingstoernooileider volgen. In deze cursus leer je alles over het algemene wedstrijd- en toernooireglement en de speelsterktebepaling en geven we praktische tips voor de organisatie van een toernooi.

VTL-update

Aan de cursus Verenigingstoernooileider is een certificaat verbonden. Dit certificaat is vijf jaar geldig, daarna moet er een VTL-update gevolgd worden. De VTL-update kan volledig via e-learning worden gedaan en is gratis.

Wil je je VTL-certificaat updaten? Geef dit dan aan bij het secretariaat van je vereniging. Je wordt dan aangemeld voor de VTL-update en ontvangt een e-mail met gegevens waarmee je de e-learning in MijnKNLTB kunt activeren.