11 juli - 17 juli

Windmill Cup 2016 (TE)

Locatie:
TV Beekhuizen
Plaats:
Velp

Kom genieten van spectaculair jeugdtennis in een prachtige omgeving. Van 7 t/m 17 juli strijden jeugdspelers uit 60 verschillende landen in Velp om de Windmill Cup.

Het programma en meer informatie is te vinden op www.windmillcup.com. Het park is tijdens het toernooi voor iedereen toegankelijk en de toegang is gratis.

De Windmill Cup is een categorie 1 toernooi van de Tennis Europe Junior Tour voor spelers t/m 14 jaar. De jonge talenten komen uit de hele wereld; er zijn ploegen uit o.a. Zuid-Amerika, Afrika en Azië en uiteraard ook veel individuele spelers uit ongeveer 60 verschillende landen. Vanzelf zijn ook de beste Nederlandse jeugd in deze leeftijd in Velp aan te moedigen.

De kwalificatiewedstrijden worden gespeeld op zaterdag 9 en zondag 10 juli vanaf 9 uur en het hoofdtoernooi start op maandag 11 juli. De finales zijn op zaterdag 16 juli.

Alle spelers, coaches en gasten worden door de vele vrijwilligers zo gastvrij mogelijk ontvangen. 

Naast de wedstrijden (enkels, dubbels) worden diverse activiteiten georganiseerd, variërend van fitness in de speciale loungeruimte tot uitstapjes buiten het park. Er is volop aandacht voor gezonde maaltijden, voor blessures zijn er van 's ochtends tot 's avonds fysiotherapeuten aanwezig en een professioneel 'bespanlab' zorgt voor optimaal bespannen rackets (ook voor bezoekers). 

Daarnaast is er volop aandacht voor breedtesport en duurzaamheid. Het hele jaar en ook tijdens en rondom het toernooi, worden er clinics georganiseerd. Niet alleen tennis op het park, maar ook bij scholen, op beachvelden en voor spelers met een beperking. fitness in de speciale loungeruimte tot uitstapjes buiten het park. 

Een impressie van het toernooi is te lezen in de Windmill Cup Special.

De Windmill Cup wordt gespeeld op Tennispark Beekhuizen, Beekhuizenseweg 99, 6881 AH Velp.