15 juli - 23 juli

Windmill Cup 2017 (TE Junior t/m 14 jaar, categorie 1)

Locatie:
TV Beekhuizen
Plaats:
Velp

Van 15 t/m 23 juli strijden jeugdspelers uit 60 verschillende landen in Velp om de Windmill Cup. Kom ook en geniet van spectaculair (rolstoel)jeugdtennis in een prachtige omgeving! Het park is voor iedereen toegankelijk en de toegang is gratis.

Het toernooi start op 15 en 16 juli met kwalificatiewedstrijden, waarna op 17 juli de wedstrijden in het hoofdtoernooi van start gaan. 

Lees hier de Windmill Cup Special. 

De Windmill Cup is een categorie 1 toernooi van de Tennis Europe Junior Tour voor spelers t/m 14 jaar. Veel huidige top-10 spelers (Federer, Wozniacki, Murray, Tsonga, Sharapova) speelden ook in de Junior Tour in hun jeugdjaren. De Windmill Cup is het sterkst bezette jeugdtennistoernooi dat in Nederland wordt gespeeld. 

De Windmill Cup is ook onderdeel van de vijf grand slam jeugdtoernooien die de Young Stars Association jaarlijks organiseert voor topspelers en speelsters tot en met 14 jaar; Parijs, Nantes, Velp, Keulen/Düren en Hasselt zijn de andere speelsteden. Aan deze toernooien doen ook ploegen uit Zuid-Amerika, Afrika, Azië en Australië mee.

De Windmill Cup is 'Thuis in TopTennis'

Alle spelers, coaches en gasten worden door de vele vrijwilligers zo gastvrij mogelijk ontvangen. Naast de wedstrijden worden voor de spelers diverse activiteiten georganiseerd, variërend van fitness in de speciale loungeruimte tot uitstapjes buiten het park. Er is volop aandacht voor gezonde maaltijden, voor blessures zijn er van 's ochtends tot 's avonds fysiotherapeuten aanwezig en een professioneel 'bespanlab' zorgt voor het bespannen van rackets (ook voor bezoekers).

Daarnaast kunnen bezoekers zelf ook deelnemen aan diverse evenementen, zo worden er tijdens het toernooi clinics georganiseerd. Niet alleen wordt er tennis, dynamic tennis en padel aangeboden op het park, maar ook bijvoorbeeld een Ladies Day, Kids Day, een Duurzaamheidsavond en nog veel meer. Kortom aanbod voor alle doelgroepen! Verder wordt in 2017 de tweede editie van het Coachcongres georganiseerd, waar trainers worden geïnformeerd over de laatste stand van zaken van alle facetten rondom jeugdtennis.

Naast het Tennis Europe toernooi is de Windmill Cup ook een ITF Grade A junior toernooi voor de beste rolstoeltennissers van de wereld t/m 18 jaar. De Nederlandse talenten kunnen zich hier meten met de internationale toppers. 

De Windmill Cup wordt gespeeld op Tennispark Beekhuizen, Beekhuizenseweg 99, 6881 AH Velp. Informatie over het toernooi is te vinden op www.windmillcup.com. Kijk ook eens voor aantrekkelijke combi-arrangementen (Windmill Cup – overnachting – sport en/of cultuur op de Veluwe) op de website. Meer informatie over het toernooi vind je ook op de site van de ITF