19 juli - 22 juli

Windmill Cup rolstoel (ITF Juniors grade A, t/m 18 jaar)

Locatie:
Tennisverenigingen Beekhuizen
Plaats:
Velp

De Windmill Cup is een ITF Grade A toernooi voor de beste rolstoeltennissers van de wereld t/m 18 jaar. Kom ook en geniet van spectaculair (rolstoel)jeugdtennis!

De Nederlandse talenten kunnen zich tijdens dit toernooi meten met de internationale toppers. Het park is voor iedereen toegankelijk en de toegang is gratis!

De Windmill Cup is 'Thuis in TopTennis'

Alle spelers, coaches en gasten worden door de vele vrijwilligers zo gastvrij mogelijk ontvangen. Naast de wedstrijden worden voor de spelers diverse activiteiten georganiseerd, variërend van fitness in de speciale loungeruimte tot uitstapjes buiten het park. Er is volop aandacht voor gezonde maaltijden, voor blessures zijn er van 's ochtends tot 's avonds fysiotherapeuten aanwezig en een professioneel 'bespanlab' zorgt voor het bespannen van rackets (ook voor bezoekers).

Daarnaast kunnen bezoekers zelf ook deelnemen aan diverse evenementen, zo worden er tijdens het toernooi clinics georganiseerd. Niet alleen wordt er tennis, dynamic tennis en padel aangeboden op het park, maar ook bijvoorbeeld een Ladies Day, Kids Day, een Duurzaamheidsavond en nog veel meer. Kortom aanbod voor alle doelgroepen! Verder wordt in 2017 de tweede editie van het Coachcongres georganiseerd, waar trainers worden geïnformeerd over de laatste stand van zaken van alle facetten rondom jeugdtennis.

Naast het ITF toernooi is de Windmill Cup ook een categorie 1 toernooi van de Tennis Europe Junior Tour voor spelers t/m 14 jaar. Veel huidige top-10 spelers (Federer, Wozniacki, Murray, Tsonga, Sharapova) speelden ook in de Junior Tour in hun jeugdjaren. De Windmill Cup is het sterkst bezette jeugdtennistoernooi dat in Nederland wordt gespeeld. 

De Windmill Cup wordt gespeeld op Tennispark Beekhuizen, Beekhuizenseweg 99, 6881 AH Velp. Informatie over het toernooi is te vinden op www.windmillcup.com. Kijk ook eens voor aantrekkelijke combi-arrangementen (Windmill Cup – overnachting – sport en/of cultuur op de Veluwe) op de website. Meer informatie over het toernooi vind je ook op de site van de ITF