01 februari - 02 februari

Davis Cup: Tsjechië - Nederland

Locatie:
Tsjechië
Plaats:
Ostravar Arena, Ostrava - Indoor hardcourt

Het Nederlands Davis Cupteam speelt op 1 en 2 februari 2019 een uitwedstrijd tegen Tsjechië, de huidige nummer 14 van de wereldranglijst. De winnaars van deze kwalificatieronde plaatsen zich rechtstreeks voor het Davis Cup eindtoernooi volgens de nieuwe opzet.

Tsjechië VS. Nederland

Nederland en Tsjechië speelden zeven keer eerder tegen elkaar. De onderlinge tussenstand is 5-2 in het voordeel van Tsjechië. In september 2017 speelden de twee landen voor de laatste keer tegen elkaar in Den Haag, waarin Nederland met 3-2 won en daardoor promoveerde naar de Wereldgroep. Tsjechië is de huidige nummer 14 van de wereldranglijst, en heeft als sterkste speler Tomas Berdych, de huidige nummer 72 van de wereldranglijst. Nederland staat op plek 22 van de wereldranglijst.

Davis Cupwedstrijd tegen Canada 

Van 14 t/m 16 september speelde Nederland in en tegen Canada voor behoud van een plek in de Wereldgroep. Het duel werd met 3-1 gewonnen door Canada. Door de Nederland is Nederland niet geplaatst, waardoor de equipe zich via een sterkere tegenstander moet zien te kwalificeren voor de finaleronde. Dat toernooi wordt in november gespeeld. Het duel werd gespeeld in het Ricoh Coliseum in Toronto. Het Davis Cupteam bestond uit Robin Haase, Thiemo de Bakker, Scott Griekspoor, Jean-Julien Rojer en Matwé Middelkoop.

Alle resultaten van het Nederlandse Davis Cupteam vind je hier.