Bertens en Rojer in gemengd dubbelspel tegen Williams en Ram

Kiki Bertens en Jean-Julien Rojer zijn toegelaten tot het gemengd dubbelspel op de Olympische Spelen en spelen in de eerste ronde tegen Venus Williams en Rajeev Ram.

Bij een overwinning speelt het Nederlandse koppel in de tweede ronde/kwartfinales tegen de winnaars van het duel tussen Roberta Vinci/Fabio Fognini (Italië) en Kristina Mladenovic/Pierre-Hugues Herbert (Frankrijk).

Bertens en Rojer speelden tot dusverre één keer samen. Op Wimbledon verloren ze in de tweede ronde van het gemengddubbelspel van de Oostenrijker Oliver Marach en de Letse Jelena Ostapenko: 4-6, 7-6 (5), 6-4. In de eerste ronde hadden ze een bye.

Voor zowel Bertens als Rojer is het de laatste kans op succes in Rio de Janeiro. Bertens verloor in de eerste ronde van het damesenkelspel en Rojer sneuvelde met Robin Haase in de eerste ronde van het herendubbelspel.