Bertens en Rojer verliezen van Williams en Ram in Rio

Kiki Bertens en Jean-Julien Rojer zijn in de eerste ronde van het mixeddubbelspel op de Olympische Spelen uitgeschakeld. Ze lieten tegen Venus Williams en Rajeev Ram twee matchpoints onbenut.

Bertens en Rojer moesten met 6-7 (4), 7-6 (3) en 10-8 hun meerdere erkennen in het Amerikaanse duo. In de eerste set draaide het uit op een tiebreak. Williams en Ram kwamen van een 5-2 achterstand terug tot 5-4, maar Kiki Bertens benutte het setpoint met een goede smash, 7-4.

In de tweede set werkten Bertens en Rojer bij een stand van 3-3 twee breakpoints weg. Een dubbele fout van Venus Williams leverde Bertens en Rojer een matchpoint op bij een stand van 6-5, maar door een gelukkige bal werkte Ram het matchtpoint weg. Na een goede return van Rojer kreeg het Nederlandse duo een tweede wedstrijdpunt, maar ook dat werd niet benut.

Het draaide uit op een tiebreak. Daarin hadden Williams en Ram de overhand. Rojer werkte met een goede opslag het eerste Amerikaanse setpoint weg, maar door een goede volley van Ram werd het 7-3 in de tiebreak.

In de supertiebreak kwamen Bertens en Rojer van een 4-2 achterstand terug tot 4-4, maar de volgende vijf punten gingen naar Williams en Ram. Bertens en Ram werkten vier matchpoints weg, maar het vijfde wedstrijdpunt was raak voor Williams en Ram, 10-8.