Haase en Rojer verliezen van Lopez en Nadal in Rio

Robin Haase en Jean-Julien Rojer zijn in de eerste ronde van het dubbelspel op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro uitgeschakeld. Het Nederlandse duo verloor van de Spanjaarden Marc Lopez en Rafael Nadal.

Haase en Rojer gingen met 6-4 en 6-4 onderuit tegen Lopez en Nadal. De Spanjaarden zijn de nummers zes van de plaatsingslijst in Rio de Janeiro.

Haase leverde in de openingsgame zijn opslag in. Lopez en Nadal hadden aan die break genoeg voor winst in de eerste set, 6-4. Haase en Rojer kregen op 5-4 nog een breakpoint, maar Lopez en Nadal benutten het tweede setpoint.

In de tweede set ging het gelijk op tot 4-4. Haase leverde bij die stand zijn opslag in. Nadal serveerde het Spaanse duo daarna naar de winst, 6-4.

Het was voor Nadal zijn eerste optreden sinds Roland Garros. De voormalig nummer één van de wereld had lang last van een polsblessure, maar hij was net op tijd fit voor de Olympische Spelen.

Haase en Rojer vormden voor de tweede keer een koppel op de Olympische Spelen. Ze verloren vier jaar geleden in Londen in de eerste ronde van Leander Paes en Vishny Vardan uit India, 7-6 (4), 4-6 en 6-2. Voor Haase was het zijn tweede partij van de dag. Hij verloor in het enkelspel van Joao Sousa uit Portugal, 6-1 en 7-5.

Dinsdag wordt bekend gemaakt of Rojer en Bertens zijn toegelaten tot het gemengddubbelspel. Dat is de laatste kans op Nederlands succes in dit olympisch tennistoernooi.