Haase niet opgewassen tegen Sousa in Rio de Janeiro

Robin Haase is uitgeschakeld in de eerste ronde van het herenenkelspel op de Olympische Spelen.

De Hagenaar, de nummer 62 van de wereld, moest zijn meerdere erkennen in Joao Sousa (ATP 36). De Portugees was met 6-1, 7-5 te sterk voor onze landgenoot, die voor de tweede keer meedeed aan de Olympische Spelen. Vier jaar geleden verloor Haase ook in de eerste ronde, van Richard Gasquet.

Na een eenzijdige eerste set ging het in de tweede set gelijk op. Haase had het servicevoordeel, maar kon dat niet verzilveren. Op 5-5 werd hij gebroken, waarna Sousa zich naar de winst serveerde. Sousa, speelt in de tweede ronde tegen de winnaar van het duel tussen Novak Djokovic en Juan Martin del Potro.

Haase komt vannacht wederom in actie. In het herendubbelspel speelt hij met Jean-Julien Rojer tegen de Spanjaarden Rafael Nadal en Marc Lopez. Gisteren verloor Kiki Bertens in de eerste ronde van het damesenkelspel. Dinsdag wordt bekend gemaakt of Bertens met Rojer is toegelaten tot het gemengddubbelspel.

Klik hier voor meer informatie over het tennistoernooi op de Olympische Spelen.