KNLTB zoekt nieuw Paralympisch talent

Wil jij de nieuwe Jiske Griffioen of Maikel Scheffers worden? De KNLTB is op zoek naar nieuw talent in het rolstoeltennis. Verschillende sportbonden houden zaterdag 25 februari een Paralympische Talentherkenningsdag op Papendal.

Deze middag is een kleinschalige versie van de jaarlijkse Paralympische Talentdag. Op een talentherkenningsmiddag worden potentiële talenten getest aan de hand van sportoefeningen en individuele gesprekken. Er wordt gekeken voor welke sport iemand in aanmerking komt en talent heeft. Kijk hierboven naar de video over de achtste Paralympische Talentdag.

Het Nederlandse rolstoeltennis vierde de afgelopen jaren grote successen op de Paralympics. Jiske Griffioen behaalde bijvoorbeeld op de afgelopen Paralympische Spelen in Rio de Janeiro goud in zowel het enkel- als het dubbelspel. In 2020 zijn de Paralympics in Tokio. De KNLTB zoekt de opvolgers van de huidige succesvolle generatie. Ben jij dat? Doe dan mee aan de Paralympische Talentherkenningsdag. De dag op Papendal duurt van 14.00 uur tot en met 17.00 uur.

De sportbonden zoeken sporters tussen de 12 en 35 jaar met een beperking. Klik hier voor meer informatie over de Paralympische Talentherkenningsdag op Papendal. Denk je een nieuwe talent gescout te hebben, dan kun je hem of haar hier aanmelden.