Beks schrijft historie op NOVK in Hilversum

Bart Beks heeft een succesvolle editie van de Nationale Overdekte Veteranen Kampioenschappen (NOVK) achter de rug. De tennisser uit Nuenen sleepte drie nationale titels in het enkelspel in de wacht, een historische prestatie.

Beks was de sterkste in de categorieën HE 35+, HE 40+ en HE 45+. In de categorie HE 45+ won Beks van titelverdediger Frank van den Heuvel, 6-4, 6-3. Van den Heuvel had de laatste drie edities van de nationale titelstrijd in de categorie HE 45+ op zijn naam geschreven.

Met zijn drie titels op de banen van Tulip in Hilversum schreef Beks geschiedenis. Nooit eerder presteerde een tennisser het om in drie onderdelen in het enkelspel nationaal kampioen te worden. Beks won in 2013 voor het laatst een nationale titel. Hij was toen de sterkste in de categorie HE 40+. De Brabander won 2008 ook de NOVK in de categorie HE 35+.

In de overige categoriën prolongeerden Hans van Scheppingen (HE 50+), Martin Koek (HE 65+), Michael van Berckel (HE 80+), Nora Blom (DE 65+) en Anneke Jelsma-De Jong (DE 70+) hun titel in het enkelspel. Voor Van Scheppingen was het zijn derde titel op rij in HE 50+.

Negende titel op rij voor Van Berckel

Michael van Berckel won voor het negende jaar op rij een nationale titel bij de NOVK. Hij was voor het vierde jaar op rij de sterkste in HE 80+. Daarvoor won hij vijf kampioenschapen op rij in de categorie HE 75+. Bij de vrouwen won Anneke Jelsma-De Jong haar vierde Nederlandse titel op rij.

Bekijk hier alle uitslagen van de Nationale Overdekte Veteranen Kampioenschappen.