Federer: 'Deze week zal ik nooit meer vergeten'

De memorabele 45ste editie van het ABN AMRO WTT heeft met Roger Federer een groot kampioen gekregen. Het eerste reekshoofd was in de finale met 6-2, 6-2 een maatje te groot voor de als tweede geplaatste Grigor Dimitrov en is de eerste speler die het evenement drie keer heeft kunnen winnen (2005, 2012, 2018).

''Mijn niveau lag erg hoog. Grigor voelde zich misschien niet honderd procent, maar als ik kijk naar de manier waarop ik de ballen raakte en voelde weet ik niet of ik slechter had kunnen spelen'', verklaarde de gelukkige winnaar van 97 titels op het hoogste niveau.

''Alles leek te lukken en dat voelde fantastisch'', vervolgde de Zwitser. ''Ik heb altijd gewild dat mijn tegenstanders het gevoel hebben dat ze niet kunnen winnen als ze niet in topvorm zijn. Ik heb er hard aan moeten werken om dat te bereiken.''

Laatste bezoek aan Nederland?

Met drie titels in Rotterdam, deelname aan het grastoernooi van Rosmalen en Davis Cupduels in Arnhem en Amsterdam heeft Federer een uitgebreide geschiedenis in Nederland opgebouwd. Of hij in de toekomst terug zal keren laat de levende legende in het midden. ''Het kan zijn dat het mijn laatste bezoek aan Nederland is geweest. Als dat zo is dan kan ik alleen maar mijn dankbaarheid uiten voor de steun die ik altijd heb gevoeld. Het is altijd erg vriendelijk en prettig geweest in Nederland en ik hoop dat ik ooit nog terug zal keren. Deze week zal ik in elk geval nooit meer vergeten'', aldus de twintigvoudig Grandslamkampioen, verwijzend naar het feit dat hij met het behalen van de halve finale de nummer één positie heeft heroverd en zodoende de oudste ranglijstaanvoerder ooit is.

''Het zal me altijd doen terugdenken aan deze week in Rotterdam. Ik ben blij dat ik ook het toernooi heb kunnen winnen en niet in de halve finale ben uitgeschakeld.'' Ook het nieuwe bezoekersrecord (122.846) was bekend bij de 36-jarige recordkampioen. ''Het is fantastisch om deel uit te maken van dat succes. Ik ben erg blij voor het toernooi en de fans dankbaar.''