Fed Cupteam in Wollongong tegen Australië

De locatie van het Fed Cup-duel tussen Nederland en Australië op 21 en 22 april is vandaag bekend gemaakt. Het Nederlands team reist af naar Wollongong, vlakbij Sydney, om te spelen in het ‘Wollongong Entertainment Centre’. Captain Paul Haarhuis heeft voorlopig 3 speelsters geselecteerd voor dit duel in de play-offs van de Wereldgroep.

Captain Paul Haarhuis heeft drie van de vier speelsters in de selectie bekend gemaakt. Lesley Kerkhove, Michaëlla Krajicek en Demi Schuurs vertegenwoordigen Nederland in de strijd om een ticket voor de Wereldgroep van volgend jaar. “Het is een lastige periode voor de speelsters om in die periode tijd vrij te maken voor de reis naar Australië. We hopen nog een goede 4e speelster aan het team toe te voegen,” zegt Haarhuis. Het Fed Cupduel in Wollongong wordt op een indoor hard court baan gespeeld.

Kerkhove en Schuurs boekten vorige maand een mooie, verrassende dubbelspelzege op de zusjes Serena en Venus Williams en zetten daarmee het enige punt op het bord voor het Nederlands Fed Cupteam in de Verenigde Staten (3-1 verlies). Krajicek kwam iets meer dan een jaar geleden voor het laatst in actie in de Fed Cup. Ze speelde twee enkelspelwedstrijden tegen Wit-Rusland in de kwartfinales van de Wereldgroep.

Play-offs 

Nederland hoopt zich te handhaven in de Wereldgroep om in 2019 voor het vierde jaar op rij in de elitegroep van het landentoernooi uit te komen. Australië boekte in Wereldgroep 2 een zwaar bevochten 3-2 overwinning op Oekraïne.

Nederland vs. Australië

Nederland en Australië speelden 10 keer eerder tegen elkaar. De onderlinge tussenstand is 8-2 in het voordeel van Australië. In 2015 speelden de twee landen voor de laatste keer tegen elkaar, waarin Nederland met 4-1 won. Australië is de huidige nummer 21 van de wereldranglijst, en heeft met  Ashleigh Barty, de huidige nummer 16 van de wereldranglijst, een sterke lijstaanvoerder in de gelederen. Nederland staat op plek 7 van de wereldranglijst.