Quirine Lemoine maakt selectie Fed Cupteam compleet

De selectie voor het Fed Cup-duel in en tegen Australië is compleet. Captain Paul Haarhuis heeft als vierde speelster Quirine Lemoine opgeroepen voor de wedstrijd in de play-offs van de Wereldgroep. 

De Nederlandse vrouwen spelen op 21 en 22 april in Wollongong, Australië, om hun positie op het hoogste podium van het landentoernooi te behouden. Australië komt uit Wereldgroep II en mikt op promotie.

Captain Paul Haarhuis had eerder Lesley Kerkhove, Michaëlla Krajicek en Demi Schuurs al geselecteerd. Lemoine maakt de groep compleet. De 26-jarige Woerdense, die niet eerder in actie kwam in de Fed Cup, is de nummer 322 van de wereld. Ze kende een ijzersterke eerste helft van 2017 waarin ze op Roland Garros haar Grand Slam-debuut maakte. Op 3 juli bereikte Lemoine haar beste notering tot dusverre (137). Door blessures kwam ze vanaf september 2017 tot maart 2018 niet meer in actie. Inmiddels heeft ze de trainingen weer hervat en speelt ze een aantal toernooien voorafgaand aan de Fed Cup.

Volg de verrichtingen van het Nederlands Fed Cupteam via www.knltb.nl, Twitter en Facebook

Zie ook https://www.knltb.nl/nieuws/2018/03/fed-cupteam-in-wollongong-tegen-australie/