Mijlpaal voor Tallon Griekspoor met titel in Tampere

Tallon Griekspoor heeft in Tampere zijn eerste finale op de Challengertour gelijk in winst omgezet. Hiermee treedt hij in de voetsporen van zijn vijf jaar oudere broer Scott, die in juni van dit jaar een zelfde kunststukje opvoerde.

Tallon beleefde in het Finse Tampere (43,000 euro) een topweek, waarin hij tot de finale geen set afstond. De als zesde geplaatste tennisser uit Nieuw-Vennep versloeg op weg naar de finale onder meer de als vierde geplaatste Marco Trungelliti en Tristan Lamasine, die een einde maakte aan de zegereeks van Thiemo de Bakker. In de finale was Griekspoor met 6-3, 2-6, 6-3 te sterk voor de als derde geplaatste Juan Ignacio Londero uit Argentinië. 

Londero werd ook door Scott aan de zegekar gebonden in de week van zijn eerste toernooizege op een Challenger, de toernooicategorie onder de ATP-tour. Mede dankzij die titel was Scott zijn jongere broertje gepasseerd op de wereldranglijst. Voor deze week stond Scott op 210 en Tallon op 223. Door deze toernooizege is de jongste tennistelg vanaf maandag weer de kopman van het gezin. Hij verbetert tevens zijn beste notering tot dusverre, behaald in februari 2018 (218e).

Klik hier voor meer over de ATP Challengertour.