Japan te sterk voor Nederland op Beach Tennis World Team Championships

Het Nederlandse team heeft zich niet geplaatst voor de kwartfinales van de Beach Tennis World Team Championships in Moskou. In de tweede ronde was Japan met 2-1 te sterk.

In het vrouwendubbelspel verloren Martina Nevrlka en Fleur van Haasteren van Misa Miyasaka, 6-1, 7-5 (5). Na het mannendubbelspel had Japan de zege binnen. Satoshi Goda en Naoaki Yamamoto waren met 6-3, 6-2 te sterk voor Pieter Boot en Ronald van Slooten.

In de mixeddubbel sleepten Van Haasteren en Boot een punt in de wacht voor Nederland. Ze wonnen met 4-0 en 5-3 van Shiomi Nakagawa en Susumu Nakajima. De Japanners nemen het in de kwartfinales op tegen het als derde geplaatste Frankrijk. De Japanse ploeg is zelf als zesde geplaatst in de Russische hoofdstad.

Nederland had zich via de kwalificaties geplaatst voor het hoofdtoernooi, in de eerste ronde werd gewonnen van Bulgarije. Bekijk hier de loting van de Beach Tennis World Team Championships.