De Groot opent jacht op titelprolongatie tegen dubbelpartner Shuker

De NEC Wheelchair Tennis Masters gaat vandaag van start op de 'USTA National Campus at Lake Nona' in het Amerikaanse Orlando, Florida. Diede de Groot verdedigt haar titel en neemt het in de eerste groepswedstrijd op tegen de Britse Lucy Shuker. 

De Groot en Shuker verloren iets meer dan een week geleden van Van Koot en Buis in de halve finales van de Wheelchair Doubles Masters in het Gelderse Bemmel. De Groot verdedigt deze week in Orlando haar titel op de seizoensfinale enkelspel, de officieuze WK. Vorig jaar veroverde ze de titel na een zinderende finale tegen haar grote rivale Yui Kamiji.

Kamiji is de enige niet-Nederlandse die de Wheelchair Tennis Masters op haar naam wist te schrijven, in 2013. 

De Japanse zit in een groep met Van Koot, Buis en de Zuid-Afrikaanse Kgohatso Montjane. De Groot zit in een groep met Shuker, de Duitse Sabine Ellerbrock en de Italiaanse Giulia Capocci.

Buis tegen Kamiji

Op de eerste dag komen al onze landgenotes in actie. De Groot speelt dus tegen Shuker en in de andere groep begint Buis tegen Kamiji en Van Koot tegen Montjane. Buis en Kamiji spelen voor de vierde keer in 2018 tegen elkaar en de vorige drie ontmoetingen waren allemaal in de kwartfinales van Grand Slam-toernooien. Kamiji won alle drie die duels.

Grand Slam-finales

Drie van de vier Grand Slam-finales gingen tussen Kamiji en De Groot. Alleen op Wimbledon verloor Kamiji in de halve finales (van Van Koot). De Groot won dit jaar drie van de vier Grand Slams. Roland Garros was een prooi voor Kamiji.

Bij de mannen en de quads geen Nederlandse deelnemers. Klik hier voor de groepsindelingen.