Deelnemersveld Nederlandse Loterij NK Tennis krijgt verder vorm

Het deelnemersveld van de Nederlandse Loterij NK Tennis krijgt steeds verder vorm. Richel Hogenkamp, Lesley Kerkhove en Matwé Middelkoop komen volgende maand in actie bij de Nederlandse Loterij NK Tennis in Alphen aan den Rijn. 

Hogenkamp heeft goede herinneringen aan de nationale titelstrijd, de 26-jarige Doetinchemse is drievoudig Nederlands kampioen. Ze won de titels in 2009, 2014 en 2015. Hogenkamp won in 2018 twee internationale toernooi, in Praag (80,000 dollar) en het Belgische Koksijde (25,000 dollar).

De deelname van Hogenkamp werd bekendgemaakt tijdens een persbijeenkomst in Tenniscentrum Nieuwe Sloot. Tijdens de persbijeenkomst in Tenniscentrum Nieuwe Sloot werd ook het magazine ‘Wij zijn klaar voor het NK Tennis’ gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd aangeboden aan de wethouder sport in de gemeente Alphen aan den Rijn, Gert-Jan Schotanus.

Daarnaast komen ook Lesley Kerkhove en Matwé Middelkoop in actie in Alphen aan den Rijn. De 27-jarige Kerkhove won dit jaar twee toernooien. Ze won in september twee toernooien op rij, in Lissabon (25,000 dollar) en het Franse Clermont-Ferrand (25,000 dollar). Kerkhove won de nationale titel één keer, in 2011.

Middelkoop is de derde naam in het mannentoernooi. Eerder bevestigden Robin Haase en Thiemo de Bakker al hun deelname aan de Nederlandse Loterij NK Tennis. Middelkoop was dit jaar wederom succesvol in het dubbelspel. Met Robin Haase won de 35-jarige tennisser drie ATP-titels (Pune, Sofia en Umag) in het dubbelspel.

De nationale titelstrijd is van 10 tot en met 16 december in Tenniscentrum Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn. De kaartverkoop is inmiddels in volle gang. Kaarten voor de Nederlandse Loterij NK Tennis zijn te koop via www.tennis.nl/tickets.