Titelprolongatie Diede de Groot op NEC Wheelchair Tennis Masters

Diede de Groot heeft voor het tweede jaar op rij de NEC Wheelchair Tennis Masters gewonnen. In het Amerikaanse Orlando was ze in de eindstrijd te sterk voor haar rivale Yui Kamiji uit Japan.

De Groot trok de partij tegen de 24-jarige Japanse met 6-3 en 7-5 naar zich toe. Het was het tweede jaar op rij dat De Groot en Kamiji tegen elkaar speelden in de eindstrijd. De Groot won vorig jaar met 6-4 en 7-5.

Het was de zesde keer dit jaar dat beide speelsters tegen elkaar uitkwamen in een finale. De Groot won vijf keer (NEC Wheelchair Tennis Masters, US Open, British Open, BNP Paribas Open de France, Australian Open). De enige keer dit jaar dat Kamiji de nummer één op de wereldranglijst wist te kloppen was in de eindstrijd op Roland Garros.

Voor De Groot is het winnen van de NEC Wheelchair Tennis Masters de kroon op een schitterend seizoen. Ze won naast bovengenoemde vijf titels ook nog Wimbledon, de Cajun Classic en de Georgia Open. Met het Nederlands team schreef ze ook nog de World Team Cup bij op haar palmares. Het uitstekende seizoen leverde De Groot een nominatie op voor Paralympisch sportvrouw van het Jaar in de verkiezing van NOC*NSF.

De Groot komt deze maand in actie op de Nederlandse Loterij NK Tennis. Aan de vooravond van de nationale titelstrijd houdt De Groot op 7 december haar fandag in Tenniscentrum Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn. Klik hier voor meer informatie over de fandag van Diede de Groot.