Mooi deelnemersveld bij Intime Tennis Direct Junior Open in Zoetermeer

Na de Winter Cups spelen de internationale jeugdtennissers vanaf 17 februari bij Dekker Tennis in Zoetermeer. De Intime Tennis Direct Junior Open heeft een vol deelnemersveld. Toernooidirecteur Noëlle van Lottum is trots.

"We zijn trots dat we het weer organiseren. Er doen 550 deelnemers mee. We doen het al jarenlang, een jaar of tien. Dit jaar zijn de jongens en meisjes tot en met twaalf jaar erbij. Het is super om te doen. Voor de jeugd, maar ook voor de mensen van de tennisschool, voor iedereen", zegt toernooidirecteur Noëlle van Lottum.

Vanaf 17 februari zijn er dus drie leeftijdscategorieën te zien. Naast de jongens en meiden van de categorie tot en met twaalf jaar werken ook de jeugd tot en met veertien en tot en met zestien jaar een toernooi af in Zoetermeer. "Het is een nieuw concept, om de tennissers tot en met twaalf jaar ook op dit toernooi te laten spelen. Ik denk dat het een goede zet is om ook de twaalfjarigen te laten spelen. Het is sterk bezet in die categorie, toonaangevend. Het is supergoed dat de Nederlandse tennissers op dit niveau al kunnen spelen. Ik denk dat het Nederlandse tennis op de goede weg is.’’

Verschillende culturen

Uit allerlei landen komen de jeugdige tennissers naar Zuid-Holland. "Het is heel divers. Je brengt culturen bij elkaar. Je ziet verschillende speelstijlen, dat is superleuk om te zien. Het is goed voor de ontwikkeling, ook op het gebied van tennis. Dit soort toernooien zijn goed voor de Nederlandse talenten om zich verder te ontwikkelen. Een mooi evenement waar we trots op zijn."

Een aantal Nederlandse talenten werkte vorige week de Winter Cups af, nu komen ze in actie in Zoetermeer. Zo doen Rose Marie Nijkamp, Loes Ebeling Koning en Britt du Pree mee bij de meiden tot en met veertien jaar. Abel Forger en Kyvan Rietkerk speelden vorige week nog de Winter Cups in Leeuwarden tot en met zestien jaar. Ook Manvydas Balciunas (foto) doet mee op de Intime Tennis Direct Junior Open.

Zoon van Llodra

Een opvallende naam op de deelnemerslijst is Teo Llodra, de zoon van voormalige proftennisser Michael Llodra uit Frankrijk. Hij doet mee in de categorie tot en met veertien jaar. Van Lottum kent hem redelijk goed. "Hij speelt heel leuk, het mooi om te zien dat hij tennis ook leuk vindt. Naast Michael is ook zijn moeder een echte sportieveling. Het is een echte tennisfamilie. Teo heeft de skills en het balgevoel, hij heeft veel talent. En hij komt net als zijn vader vaak naar het net. Daar zit dus wel wat DNA. Echt leuk dat hij meedoet."

Van Lottum vindt het erg leuk om iedereen na een jaar weer terug te zien in Zoetermeer. "Ouders, trainers. Het is een mooie bijeenkomst van iedereen. Het is goed om zo’n toernooi in Nederland te hebben."