Mooie kruisbestuiving bij ITF Grade 4 In-Doorn

Internationale jeugdtennissers verblijven ook de komende week in Nederland. De jeugd tot en met twaalf en veertien jaar spelen in bij de Focus Tennis Academy 2020 in Rotterdam. In Doorn staat het ITF Grade 4-toernooi In-Doorn op het programma.

Bij het ITF Grade 4 In-Doorn zijn de Nederlandse tennissers goed vertegenwoordigd. Frank Jonker, Liam Liles, Bart Nouws en Freek van Donselaar komen in actie op de Utrechtse Heuvelrug. Bij de meiden voert Melissa Boyden (foto) de plaatsingslijst aan. Het toernooi in Tennis Center Heuvelrug is verplaatst naar een andere week. ''We zitten in een andere toernooiweek, dat hebben we bewust gedaan. We zitten nu in de schoolvakantieweek van midden en zuid, zodat iedereen kan deelnemen. We zijn nu collega’s van een ITF-toernooi in Luxemburg, dat is ook altijd een redelijk goed bezet toernooi'', weet toernooidirecteur Charlotte Bogtstra.

Bogtstra hoopt dat er ook meer mensen interesse tonen in de opleidingen tot scheidsrechter. ''Daar hebben we er in Nederland natuurlijk niet heel veel van. Het zou mooi zijn als er meer 'referees' komen. Het is hartstikke leuk om te doen. Ik heb nu net als een paar jaar geleden dezelfde Belgische scheidsrechter. Daar ben ik heel blij mee, want het is makkelijke afspraken maken. En hij spreekt vloeiend Frans, dat is handig.''

Kruisbestuiving

Bij het ITF Grade 4 In-Doorn staat voor het tweede jaar op rij het rolstoeltennistoernooi op het programma. ''We hebben nu een deelnemer uit Frankrijk. Het is voor de Nederlandse rolstoeltennissers natuurlijk mooi om een internationaal toernooi in Nederland te kunnen spelen.'' De rolstoeltennissers werken hun toernooi af op vrijdag, zaterdag en zondag. ''Het is best bijzonder. Ik hoop dat de validen en de rollers met elkaar in aanraking komen. Dan kunnen ze zien dat de rolstoeltennissers er hard voor werken, wat ze er allemaal voor doen. Maar andersom ook natuurlijk. De valide tennissers zitten hier bijvoorbeeld huiswerk te maken. Dat is mooi om te zien, een mooie kruisbestuiving.''

Rotterdam volgende halte

Na het Intime Tennis Direct Junior Open in Zoetermeer reizen de jeugdtennissers tot en met twaalf en veertien jaar door naar Rotterdam. Daar staat de Focus Tennis Academy 2020 op het programma.

Rose Marie Nijkamp en Dilara Okur waren uitstekend op dreef in Zoetermeer, ze komen ook in actie in Rotterdam. Nijkamp, uit Apeldoorn, voert net als in Zoetermeer de plaatsingslijst aan bij de meisjes tot en met veertien jaar. Het toernooi wordt afgewerkt op de banen van TV Victoria.

Bekijk hier meer informatie over de Focus Tennis Academy 2020.