Vlag 125 jaar

De vlag uit voor 125-jarig jubileum KNLTB

Vandaag is op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen de vlag gehesen als symbolische start van het jubileumjaar van de KNLTB. Vanaf 1 februari is het precies 125 dagen tot de jubileumdag op 5 juni. Onder het motto ‘De KNLTB, al 125 jaar jouw matchmaker’ organiseert de KNLTB van februari t/m juni verschillende activiteiten met en voor alle doelgroepen.

Op 5 juni 2024 is het 125 jaar geleden dat de KNLTB is opgericht. De KNLTB heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van tennis in Nederland. Door de promotie van de sport, mensen te stimuleren te gaan tennissen en competities en toernooien te organiseren. Met ruim 1650 verenigingen en meer dan 640.000 leden is de KNLTB nog steeds een toonaangevende sportbond in Nederland. Ook zijn er in de afgelopen jaren prachtige topsportprestaties geleverd die zorgen voor zichtbaarheid en fanbeleving.

Het 125-jarig jubileum wordt dit jaar uitgebreid gevierd. Het startsein van het jubileumjaar werd gegeven door het hijsen van de jubileumvlag op het NTC in Amstelveen door bestuur en directie, in het bijzijn van een groot aantal collega’s. Ook bij een groot aantal verenigingen en centra in het land werd de jubileumvlag gehesen. Roger Davids, voorzitter van de KNLTB: “Dit jubileum is een bijzondere mijlpaal, de KNLTB heeft in 125 jaar een prachtige rijke historie opgebouwd. We zijn trots op wat de KNLTB in deze 125 jaar heeft bereikt, trots op onze verenigingen, de leraren, onze sponsoren en de inzet van vele vrijwilligers. Zonder hen was dit niet mogelijk.”

Matchmaker

Het motto ‘De KNLTB, al 125 jaar jouw matchmaker’ benadrukt de rol als verbinder. Algemeen directeur Erik Poel: “We weten dat tennis veel meer betekent dan een sport met een racket en een bal. Tennis verenigt, tennis verbindt, tennis laat mensen elkaar ontmoeten. Zo begon het 125 jaar geleden, met de organisatie van wedstrijden (matches) en dat doen we nog steeds voor tennis. En inmiddels ook voor padel, beachtennis en pickleball. De KNLTB als matchmaker dus”.

De KNLTB zet zich in om alle partijen in de tennis- en padelwereld met elkaar te verbinden en bouwt aan een netwerk waarin voor iedere sporter een aanbod op maat is en alle betrokken partijen een plek vinden en samenwerken. “Zo houden we de sport toegankelijk en betaalbaar voor iedereen, ongeacht welke culturele achtergrond, gender, leeftijd, talenten of beperkingen iemand heeft. We hebben er alle vertrouwen in dat we samen met alle partijen in het sportlandschap werken aan een gezonde toekomst van tennis en padel in Nederland”, aldus Poel.

Samen vieren

Het jubileumjaar staat vol met activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten, waar de sport wordt gevierd en natuurlijk worden ook wedstrijden georganiseerd. Erik Poel: “We vieren de sport en hoe die sport ons al 125 jaar verbindt. Dit jubileum vieren we daarom ook met elkaar. We organiseren verschillende activiteiten, zoals het KNLTB Jaarcongres op 17 februari tijdens ABN AMRO Open voor leraren en bestuurders van verenigingen en andere aanbieders. Het programma is interessant met onder andere key-note speaker Alex Corretja en goede tafelgesprekken over jeugd met Kiki Bertens en Jacco Eltingh en de samenwerking tussen verenigingen en centra. Er komt een speciale jubileumloterij met onze partners waar verenigingen geld mee ophalen voor hun eigen club, de Esther Vergeer Foundation en Richard Krajicek Foundation. Op 28 april willen we samen met verenigingen en centra een groot landelijke Tiebreak Challenge houden, op zoveel mogelijk banen in Nederland. De beste van elke vereniging/centrum plaatst zich voor de finaleronde tijdens Libéma Open. En natuurlijk vieren we onze verjaardag op 5 juni met onze relaties en komt er een jubileumboek. Tijdens Libéma Open staan er ook veel ontmoetingen en diverse feestelijkheden gepland. Ik kijk er naar uit.”

Een overzicht van de jubileumactiviteiten staat online op www.knltb.nl/jubileum