Cursus districtsscheidsrechter en lijnrechter

Om als scheidsrechter te mogen functioneren bij toernooien en competitie moet je eerst een cursus volgen.

Cursus tot districtsscheidsrechter

Alle aspecten van de spelregels, het werken met het scoreblad en de wijze waarop een wedstrijd vanaf de stoel wordt geleid, komen aan bod. Je wordt opgeleid om te arbitreren bij wedstrijden binnen je district. De cursus bestaat uit vier theorie lesdagen, met op de laatste dag het schriftelijk examen. Hierna ga je onder begeleiding ervaring opdoen in de praktijk. 

Het eerste gedeelte van de cursus bestaat uit een online gedeelte. Hierna start je met theorie en praktijk. Tijdens vier zaterdagen worden alle tennisspelregels en de wijze waarop scheidsrechters daarmee omgaan uitvoerig uitgelegd. Er zijn geen kosten verbonden aan het volgen van de cursus. 

Tijdsduur: 4 zaterdagen 
Plaats: centrale plaats in Nederland 
Totale duur opleiding: 1 jaar (inclusief praktijkervaring opdoen tijdens competitie en toernooien)

Cursus tot lijnrechter

Tijdens deze cursus leer je alle speciale lijnrechtertechnieken en wordt je voorzien van theorie. De cursus bestaat uit een dag theorie + praktijk (on court sessie). Hierna ga je onder begeleiding ervaring opdoen in de praktijk. Deze cursus bestaat uit een praktijkdag (on court sessie) om speciale lijnrechterstechnieken te trainen en het opdoen van ervaring tijdens (inter)nationale toernooien en competitie. Er zijn geen kosten verbonden aan het volgen van de cursus. 

Tijdsduur: 10.00 - 16.00 uur
Plaats: centrale plaats in Nederland 
Totale duur opleiding: 1 jaar (inclusief praktijkervaring opdoen tijdens competitie en toernooien)

Inschrijven

Schrijf je hier voor een cursus in.

Meer informatie?

Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar arbitrage@knltb.nl