Cursus verenigingsscheidsrechter en -lijnrechter

Cursus districtsscheidsrechter en lijnrechter

Om als scheids- en lijnrechter te mogen functioneren bij toernooien en competitie moet je eerst een cursus volgen.

Districtscheidsrechter

Alle aspecten van de spelregels, het werken met het scoreblad en de wijze waarop een wedstrijd vanaf de stoel wordt geleid, komen aan bod. Je wordt opgeleid om te arbitreren bij wedstrijden binnen je district. De cursus bestaat uit twee theorie lesdagen, en een dagdeel praktijk. Hierna doe je onder begeleiding ervaring op in de praktijk bij toernooien. De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijk examen.  

Het eerste gedeelte van de cursus bestaat uit een online gedeelte. Hierna start je met theorie en praktijk. Tijdens drie zaterdagen worden alle tennisspelregels en de wijze waarop scheidsrechters daarmee omgaan uitvoerig uitgelegd. Er zijn geen kosten verbonden aan het volgen van de cursus. 

Tijdsduur: 3 zaterdagen 
Plaats: centrale plaats in Nederland 
Totale duur opleiding: 1 jaar (inclusief praktijkervaring opdoen tijdens competitie en toernooien)

Lijnrechter

Je leert alle lijnrechtertechnieken en wordt voorzien van theorie. De cursus bestaat uit een dag met theorie en praktijk (on court sessie). Hierna ga je onder begeleiding ervaring opdoen in de praktijk tijdens competitie en (inter)nationale toernooien. 

Tijdsduur: 1 zaterdag
Plaats: centrale plaats in Nederland 
Totale duur opleiding: 1 jaar (inclusief praktijkervaring opdoen tijdens competitie en toernooien)

Inschrijven

Schrijf je hier voor de cursus in. Er zijn geen kosten verbonden aan het volgen van de cursus tot districtscheidsrechter en lijnrechter. 

Meer informatie?

Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar arbitrage@knltb.nl