Over Menzis Tenniskids@School

Tennis is na voetbal de grootste sport van Nederland. Met Menzis Tenniskids@school heb je de kans om tennis op een gave, toegankelijke, aangepaste en veilige manier in de schoolsituatie te organiseren. Doe je ook mee?

Menzis Tenniskids@school pakket

Via de KNLTB is het mogelijk om een Menzis Tenniskids@school pakket te lenen of voor een aantrekkelijke prijs aan te schaffen. Dit pakket bestaat uit Tenniskids tennismaterialen (16 minirackets, zachtere ballen, pylonen, een lesmap (voor groep 3 t/m 8) en diploma’s. De pakketten zijn in te zetten voor een leuke dag op de tennisvereniging of bijvoorbeeld voor een kennismakingsaanbod op (basis)scholen.

 

Menzis Tenniskids@school lessen

Op deze pagina vind je alle tennislessen voor de groepen 3 en 4, 5 t/m 8 en het voortgezet en middelbaar onderwijs. Alle stations, die ook in de Menzis Tenniskids@school map beschreven staan, kunnen hier worden gevonden, inclusief een kort filmpje van de oefeningen. De tennislessen zijn:

  • geschikt voor 30 leerlingen (rekening houdend met de beperkte ruimte in de gymzaal);
  • door een leerkracht zonder tenniservaring te verzorgen;
  • ontwikkeld in samenwerking met Stichting Leerplanontwikkeling.

Menzis Tenniskids@school in de gemeente

Menzis Tenniskids@school leent zich uitstekend om als grootschalig project in de gemeente neer te zetten. Door onze grote voorraad aan materialen is het geen probleem om meerdere pakketten tegelijkertijd in te zetten. Zo kunnen op alle scholen in een bepaalde periode tennis in een lessenserie georganiseerd worden. In het stappenplan is te vinden hoe een dergelijk traject opgezet kan worden.

Menzis Tenniskids@school bij de BSO

Vanaf 2007 is het verplicht voor basisscholen om buitenschoolse opvang te regelen, waardoor kinderen tussen 7.30 en 18.30 uur op een BSO terecht kunnen. Hierdoor heeft een basisschool vaak een samenwerking met één of meerdere BSO(‘s).

Wanneer je contact zoekt met een school, vraag dit dan uit. Hierdoor heb je twee keer kans om kinderen te enthousiasmeren voor de tennissport, in de reguliere gymles en tijdens de BSO.

Vaak vragen BSO’s voor hun activiteiten begeleiders met een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Hoewel BSO’s vaak activiteiten zoeken voor tijdens vakanties, zijn er ook mogelijkheden voor activiteiten in de normale schoolweken.

Benieuwd hoe een samenwerking tussen een BSO en een tennisvereniging eruit kan zien? Lees dan dit succesverhaal

Samenwerking tennisvereniging

In Nederland zijn er ongeveer 1700 tennisverenigingen en dus ook één bij jou in de buurt. Via de KNLTB Verenigingszoeker vind je gemakkelijk en snel de tennisvereniging(en) in jouw gemeente. Als je Menzis Tenniskids@school wilt organiseren, kan de samenwerking met een tennisvereniging erg handig en leuk zijn. De tennisvereniging kan eventueel met een tennisleraar de lessen op school verzorgen, het tennispark beschikbaar stellen voor een les op de vereniging en/of een (vervolg)aanbod op de vereniging aanbieden. 

Stappenplan vereniging

Meer jeugdleden op jouw vereniging? Het kan met Menzis Tenniskids@school! Om te zorgen dat kinderen uiteindelijk ook daadwerkelijk doorstromen naar de tennisvereniging en lid worden is er vaak meer nodig dan alleen de organisatie van een aantal tennislessen in de gymles. Ons stappenplan laat zien hoe je Menzis Tenniskids@school kan inzetten om uiteindelijk nieuwe jeugdleden te verwelkomen op de vereniging. Ook hier zijn handige voorbeelden en tips te vinden.

Succesverhalen

Een aantal verenigingen is al succesvol aan de slag gegaan met Menzis Tenniskids@school. Een aantal van hen heeft hun verhaal samengevat in een succesverhaal. Deze verhalen kunnen je op ideeën brengen en verder op weg helpen. Lees de succesverhalen van tennisschool Tennis op Maat en de tennisverenigingen TV Swaegh en S.V. PVDV.

Schakel onze hulp in!

Hulp nodig om een samenwerking met een tennisvereniging tot stand te brengen of plannen om Menzis Tenniskids@school als project in de gemeente op te zetten? Neem contact op met de KNLTB via 088 130 27 00 of stuur een e-mail naar tenniskidsschool@knltb.nl.   

Zoek een tennisvereniging in de buurt