Menzis Tenniskids@school lesmap

Introductielessen voor basisscholen, buitenschoolse opvang, tennisverenigingen en organisaties die naschoolse sportactiviteiten organiseren.

Deze Menzis Tenniskids@school lesmap is ontwikkeld om kinderen enthousiast te maken voor tennis. Een populaire sport, die door kinderen graag gespeeld wordt. Het wordt op zeer grote schaal georganiseerd (vaak in verenigingsverband) en ongeorganiseerd beoefend. Tennis maakt helaas nog geen vast onderdeel uit van het programma lichamelijke opvoeding binnen scholen. 

Opzet

Deze Menzis Tenniskids@school lesmap omhelst 4 aparte programma's van ongeveer 45 minuten, voor groep 1 - 2 (4, 5 en 6 jaar), voor groep 3 - 4 (6 en 7 jaar) en groep 5 -6 (8 en 9 jaar).

  • Onder schooltijd: lessen voor de gymles, gericht op ongeveer 30 leerlingen in een gymzaal.
  • Na schooltijd: lessen voor naschoolse activiteiten. georganiseerd in de gymzaal. Deze lessen zijn voor ongeveer 16 leerlingen. 
  • Bij de vereniging: lessen voor een schoolklas die de tennisvereniging bezoekt. Hierbij wordt uitgegaan van twee volledige tennisbanen, voor ongeveer 30 leerlingen.
  • Bij de BSO: lessen voor de buitenschoolse opvang (BSO). Hierbij wordt uitgegaan van een speelplein, gericht op een groep van ongeveer 8 tot 12 kinderen.

Bekijk hier de digitale versie van de lesmap.