KNLTB tennisleraar licentie

Mensen die met plezier trainen tennissen vaker en blijven langer lid van een vereniging. Goede trainers zijn dus van invloed op het behoud van leden voor de club. Als je op (de banen van) een bij de KNLTB aangesloten tennisvereniging les wilt geven, moet je in het bezit zijn van een geldige licentie.

Het vernieuwde licentiesysteem dat sinds januari 2016 is ingesteld, houdt in dat de leraar binnen twee jaar 24 punten aan bijscholing moet halen om zijn/haar licentie te verlengen. Zo is de leraar op de hoogte van de nieuwste methodes en inzichten en wordt de kwaliteit van trainingen voor de leden op de club gegarandeerd.  De licentie wordt automatisch verlengd bij voldoende PO-punten.

Het is de taak en verantwoordelijkheid van iedere KNLTB-vereniging om met een tennisleraar te werken die beschikt over een geldig diploma en geldige licentie. Vanaf 2018 handelt de KNLTB hierin pro-actief. Clubs worden door de KNLTB ingelicht op het moment dat er een tennisleraar zonder licentie werkzaam is. Als de club er niks aan doet, is de KNLTB genoodzaakt stappen te ondernemen. 

Ben je in het bezit van een geldige licentie, dan heb je toegang tot de Tennisleraren Community, een online platform waar je alle gegevens die je nodig hebt op één plek vindt! In een handig overzicht vind je jouw gegevens, het aantal PO-punten dat je hebt behaald, de workshops die je kunt volgen, speciale aanbiedingen én je kunt met andere tennisleraren in gesprek, vakinhoudelijke kennis delen en ervaringen uitwisselen. En je krijgt toegang tot het jaarlijkse trainerscongres en een jaarlidmaatschap van Icoach. Je ontvangt gratis het KNLTB-blad Centre Court door de brievenbus

Met ingang van de tennisleraren community is het niet meer nodig je licentieverlenging aan te vragen. Dit gebeurt automatisch en kosteloos bij het behalen van 24 PO-punten. Wanneer je voor het eerst je licentie aanvraagt dien je contact op te nemen met tennisleraren@knltb.nl.

Buitenlandse opleiding

Diegenen die ooit in het buitenland voor (een) tennisleraaropleiding(en) slaagden, dienen de benodigde informatie aan te leveren volgens onderstaand document (dat hieronder ook in het Engels beschikbaar is), om daarmee gelijkstelling aan een Nederlandse licentie aan te vragen. Je kan het document opsturen naar de KNLTB, afdeling Tennisleraren, Postbus 1617, 3800 BP Amersfoort of in gescande vorm mailen naar tennisleraren@knltb.nl