KNLTB tennisleraar licentie

Het is bij de KNLTB aangesloten tennisverenigingen verboden les te laten geven door tennisleraren die niet in het bezit zijn van een geldige door de KNLTB verstrekte tennislerarenlicentie. Als je op (de banen van) een bij de KNLTB aangesloten tennisvereniging les wilt geven, moet je dus in het bezit zijn van een geldige licentie.

Ook als je wel een erkend tennislerarendiploma hebt maar op dit moment geen les geeft, is het aanvragen van de licentie interessant.

Ben je in het bezit van een geldige licentie, dan ontvang je onder andere automatisch een uitnodiging voor de deelname aan de bijscholingscursussen, workshops, etc. Daarnaast krijg je gratis het KNLTB-blad Centre Court door de brievenbus. Bovendien ontvang je de digitale nieuwsbrief.

Verlengen of opnieuw aanvragen

Voor het verlengen van de licentie of het opnieuw aanvragen van een licentie, kun je terecht bij ‘MijnKNLTB’ > ‘Mijn rol’ > ‘Aanvragen licentie’. We  adviseren hier om een PC met Windows als besturingssysteem en Internet Explorer als browser te gebruiken.

Indien je voor het eerst een licentie aanvraagt, dien je kopieën van jouw behaalde diploma('s)/certificaten naar de KNLTB op te sturen (per post dan wel gescand per e-mail naar tennisleraren@knltb.nl.

Buitenlandse opleiding

Diegenen die ooit in het buitenland voor (een) tennisleraaropleiding(en) slaagden dienen de benodigde informatie aan te leveren volgens onderstaand document (dat hieronder ook in het Engels beschikbaar is), om daarmee gelijkstelling aan een Nederlandse licentie aan te vragen. Je kan het document opsturen naar de KNLTB, afdeling Tennisleraren, Postbus 1617, 3800 BP Amersfoort of in gescande vorm mailen naar tennisleraren@knltb.nl