Verenigingstoernooileider

Een Toernooileider (VTL) is iemand die toernooien organiseert. Een vereniging kan meerdere VTL’s hebben, bijvoorbeeld iemand voor de jeugdtoernooien, een ander voor 55+-toernooien en weer een ander voor de clubkampioenschappen of het oliebollentoernooi. Bij het organiseren van een KNLTB-goedgekeurd toernooi (een open toernooi of een ranglijsttoernooi) is het hebben van een geldig VTL-certificaat verplicht.

Hoe word je VTL?

Als u VTL wilt worden, moet je de cursus Verenigingstoernooileider volgen. In deze cursus leer je alles over het algemene wedstrijd- en toernooireglement en de speelsterktebepaling en geven we praktische tips voor de organisatie van een toernooi.

De cursus is ook interessant voor mensen die zich bezig houden met de speelsterktewaardering van de leden.

VTL-update

Aan de cursus Verenigingstoernooileider is een certificaat verbonden. Dit certificaat is vijf jaar geldig, daarna moet er een VTL-update gevolgd worden. De VTL-update kan volledig via e-learning worden gedaan en is gratis.

Wilt u uw VTL-certificaat updaten? Geef dit dan aan bij het secretariaat van je vereniging. Je wordt dan aangemeld voor de VTL-update en ontvangt een e-mail met gegevens waarmee je de e-learning in MijnKNLTB kunt activeren.Toernooien

Informatie over de diverse toernooisoorten.

Ben je VTL?

Op MijnKNLTB.nl vind je alle informatie voor VTL's in functie.