Speelsterkte / ranglijst

In 2020 hebben padelspelers zowel een speelsterkte als een positie op de ranglijst. Vanaf 1 april gaat het nieuwe speelsterkte en ranglijstsysteem van start. Tot 1 april werken beide bonden nog met haar eigen systeem (NPB via Setteo en de KNLTB via toernooi.nl). Aan het einde van 2020 worden beide methoden geëvalueerd.

Speelsterkte

Aan het begin van 2020 wordt er voor elke speler een speelsterkte vastgesteld. Dat wordt gedaan op basis van de resultaten afgelopen jaar, of hij / zij wordt ingeschaald door de KNLTB wedstrijdcommissie. Alle wedstrijden in competitie en toernooien worden verwerkt om eind 2020 een (nieuwe) speelsterkte vast te stellen. 

Ranglijst

De NPB ranglijst wordt gehanteerd als start van de ranglijst op 1 april 2020. De spelers die geen NPB toernooien hebben gespeeld worden door de KNLTB toernooimanager ingedeeld in deze ranglijst. 

Voor deelname aan toernooien krijgen spelers punten. Op basis van deze punten wordt er een ranglijst gemaakt (herendubbel en damesdubbel). Spelers verdedigen daarbij de punten van het voorgaande jaar.