Zonnebrand

De ene huid is er gevoeliger voor dan de andere, maar vrijwel iedereen kent het: verbranding door de zon. Als je ’s zomers buiten tennist, kun je de zon weliswaar niet altijd vermijden, maar er is genoeg wat je kunt doen om verbranding te voorkomen.

Wat is zonnebrand?

Als je verbrand bent, is je huid rood, warm, pijnlijk en soms wat opgezet. Soms zijn er ook blaren of blaasjes. Na verloop van tijd vaak gaat de verbrande huid meestal vervellen. 

Waardoor komt zonnebrand?

Zonnebrand wordt vooral veroorzaakt door UV-B-stralen. Tennissers met een lichte huid die moeilijk bruin worden, lopen het grootste risico op verbranding.

Belangrijkste advies bij zonnebrand: voorkom het!

Voorkomen is beter dan genezen, geldt zeker voor zonnebrand. Hoe je dat kunt doen lees je bij de tips onder aan deze pagina. Ben je toch verbrand? Verlicht dan de klachten door koude kompressen op de verbrande huid te leggen.

Tips om zonnebrand te voorkomen:

1. Neem de nodige maatregelen om je huid te beschermen tegen zonlicht als je lang buiten tennist. Ook op bewolkte dagen!
2. Gebruik tijdens het tennissen een zonnebrandcrème met minimaal beschermingsfactor 15.
3. Gebruikt bij voorkeur een zonnebrandcrème zonder olie, want olie belemmert de verdamping van zweet.
4. Gebruik voor de gevoelige plekken, zoals de neus, lippen en oren, zonnebrandproducten met zinkoxide of titaniumdioxide.