Rolstoeltennissers

Rolstoeltennis is een van de snelst groeiende takken van sport voor mensen met een beperking. Inmiddels wordt deze tennisvorm in meer dan honderd landen ter wereld beoefend! Behalve spelplezier biedt rolstoeltennis ook vele gezondheidsvoordelen voor spelers met een beperking. Toch zijn er ook enkele specifieke blessurerisico’s.

Tennissen biedt rolstoelgebruikers dezelfde gezondheidsvoordelen als andere tennissers. Daarnaast kan sport voor mensen in een rolstoel een middel zijn om re-integratie in de maatschappij te realiseren. Sport biedt de ontspanning die nodig is om je te kunnen handhaven in de samenleving. Bovendien blijkt dat contact met lotgenoten erg belangrijk is. Hun ervaringen kunnen een stimulans zijn voor zelfstandigheid. Ten slotte blijven mensen na een revalidatieperiode door te sporten beter belastbaar en krijgen ze minder complicaties, zoals infecties, overgewicht en gewrichtsproblemen.

Wat vind je hier?

Op dit gedeelte van de website vind je informatie over enkele specifieke onderwerpen die juist voor tennissers in een rolstoel relevant zijn:
1. De uitrusting (zoals de rolstoel!)
2. Het uithoudingsvermogen
3. Specifieke blessures en aandoeningen 

Meer informatie

1. Voor meer informatie over de doelgroep en de verschillen tussen rolstoeltennis en het reguliere tennis kunt u hier terecht.
2. Meer informatie over de rolstoeltoegankelijkheid van tennisparken vindt u hier.