EHBO

Het is niet te voorkomen: bij elke tennisvereniging gebeuren er zo nu en dan ongelukjes. Het is belangrijk dat er dan mensen zijn die snel adequate hulp kunnen bieden en dat de benodigde middelen daarvoor beschikbaar zijn. Niet voor niets verplicht het competitiereglement verenigingen om een goedgevulde EHBO-doos beschikbaar te hebben op competitiedagen.

Deze EHBO-verbandkoffer moet voldoen aan de richtlijnen van het Oranje Kruis voor een Evenementen en Sportverbandset. Deze richtlijnen zijn te raadplegen op de website www.hetoranjekruis.nl.

Cursussen

Behalve een EHBO-doos is het fijn als er mensen zijn die weten hoe ze eerste hulp moeten verlenen. Zeker bij (grotere) evenementen. Hoe je eerste hulp moet verlenen, kun je leren tijdens een EHBO-cursus van het Rode Kruis. Deelname aan zo’n cursus wordt vaak vergoed door je zorgverzekeraar. 

Eerste hulp bij evenementen

Organiseert je vereniging een (groot) evenement, dan is het raadzaam dat er mensen zijn die eerste hulp kunnen bieden. Het Nederlandse Rode Kruis verzorgt volledig ingerichte EHBO-posten inclusief vrijwilligers.